Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Fed overweegt nieuwe renteverhogingen voor het einde van 2023

Volgens rapporten overwegen de Fed-functionarissen nog een renteverhoging voor het einde van het jaar. Ondanks enkele tegenstrijdige meningen waren alle leden het unaniem eens over de noodzaak om de rentetarieven hoog te houden totdat overtuigend bewijs aantoont dat de inflatie terugkeert naar het gewenste jaarlijkse tarief van 2%.

De samenvatting van de beleidsvergadering van september luidt: “Een meerderheid van de deelnemers oordeelde dat nog één verhoging van het streefcijfer voor de federal funds rate tijdens een toekomstige vergadering waarschijnlijk passend zou zijn, terwijl sommigen oordeelden dat verdere verhogingen waarschijnlijk niet gerechtvaardigd zouden zijn”.

Elke verdere beslissing tot monetaire verkrapping kan zowel de aandelenmarkt als de crypto-markt onder druk zetten. Op donderdag zal het Amerikaanse ministerie van Arbeid meer gegevens vrijgeven over de consumentenprijsindex (CPI), wat meer duidelijkheid zal verschaffen over de toekomstige acties van de Fed.

De bredere crypto-markt kwam onder druk te staan, met de Bitcoin-prijs die onder de $27.000 zakte. Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld met een daling van 1,07% tegen een prijs van $26.828 en een marktkapitalisatie van $523 miljard.

Santiment, een on-chain analyseplatform, heeft gesuggereerd dat het toenemende aantal openstaande Bitcoin-futures en -opties een factor kan zijn in de relatief zwakke prestaties van de crypto-markt in oktober. Historisch gezien duidt een openstaande rente van meer dan $7 miljard op een zekere mate van hebzucht onder investeerders. Momenteel ligt het openstaande renteniveau op $6,19 miljard.

Volgens de crypto-analist bekend als Altcoin Sherpa lijkt de huidige toestand van Bitcoin (BTC) op de periode die wordt gekenmerkt door aanzienlijke volatiliteit, zonder een duidelijke doorbraak. De analist trekt een parallel met 2019, toen de prijs van Bitcoin fluctueerde en zowel boven als onder de 200-daagse exponentieel voortschrijdend gemiddelde bewoog, vergezeld van sporadische prijsstijgingen. Altcoin Sherpa verwacht dat opwindende tijden kunnen aanbreken in 2024-2025 en adviseert om het tot dan vol te houden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!