Binance introduceert de Self Transaction Prevention (STP) -functionaliteit

Binance, een van ’s werelds grootste cryptocurrency-beurzen, heeft de Self Transaction Prevention (STP) functionaliteit geïntroduceerd, met als doel onopzettelijke zelftransacties te voorkomen en handelskosten voor haar gebruikers te verlagen.

De aankondiging van de STP-functionaliteit vond plaats in januari 2023, en deze zal volledig worden geïntegreerd voor alle gebruikers van spot- en margehandel op 26 oktober 2023.

Een oplossing voor onbedoelde zelftransacties

Cryptocurrency-handel kan complex zijn, vooral voor professionele handelaren die vertrouwen op geautomatiseerde handelsstrategieën. Onbedoelde zelftransacties, waarbij een API-gebruiker of een groep gerelateerde gebruikers per ongeluk met zichzelf handelt, kunnen leiden tot onnodige kosten en marktinefficiënties. De STP-functionaliteit van Binance lost dit probleem op door orders die tot zelftransacties zouden leiden, te voorkomen dat ze worden uitgevoerd.

De STP-functionaliteit is met name ontworpen om handelaren via de API (Application Programming Interface) te ondersteunen, die specifieke programma’s gebruiken om hun handelsactiviteiten te automatiseren. Deze handelaren hebben vaak behoefte aan een solide systeem om ervoor te zorgen dat hun handelsstrategieën zonder onbedoelde zelftransacties kunnen worden uitgevoerd.

Bij de volledige implementatie van de STP-functionaliteit op 26 oktober 2023 zal Binance de “expire maker” STP-modus instellen als de standaardinstelling voor alle handelsparen en orders op haar spot- en margehandelsplatforms. Hiermee wordt extra bescherming geboden tegen zelftransacties voor alle gebruikers en wordt het risico van onopzettelijke handelsactiviteiten verminderd.

Hoe de STP-functionaliteit van Binance werkt

Met de STP-functionaliteit kunnen gebruikers orders volgen die zijn verlopen als gevolg van de STP-functie. Deze informatie is eenvoudig toegankelijk via de officiële Binance-website, de Binance-app en de Binance Desktop-app via de pagina met transactiegeschiedenis.

Binance streeft ernaar transparantie te bieden en gebruikersvriendelijke toegang tot STP-gerelateerde gegevens te verschaffen, zodat handelaren inzicht kunnen krijgen in hoe de STP-functionaliteit hun handelsactiviteiten beïnvloedt.

Binance erkent dat onbedoelde zelftransacties kunnen voorkomen in een competitieve markt, vooral wanneer orders van afzonderlijke handelseenheden van hetzelfde bedrijf, met hetzelfde unieke UID (gebruikers-ID) en ongerelateerde handelsstrategieën, elkaar per ongeluk overlappen. De STP-functionaliteit fungeert als een beschermingsmechanisme en voorkomt deze onbedoelde transacties, waardoor gebruikers onnodige kosten besparen.

Hoewel de STP-functionaliteit onbedoelde zelftransacties aanpakt, blijft Binance zich inzetten voor de marktintegriteit door opzettelijke zelftransacties te verbieden. Wanneer zelfhandel opzettelijk wordt gebruikt om marktactiviteit te manipuleren, kan dit worden beschouwd als een vorm van marktmanipulatie.

Het marktsurveillance-team van Binance houdt actief toezicht op marktactiviteiten om opzettelijke zelftransacties en andere vormen van marktmanipulatie te identificeren. De beurs heeft robuuste tools en mechanismen om opzettelijke zelftransacties te volgen en eventuele overtreders te onderzoeken.

Voorafgaand aan de volledige uitrol van de STP-functionaliteit voor spot- en margehandel, had Binance deze functionaliteit al geïntegreerd voor USD-gemargede futures via API in augustus 2023. Belangrijk is dat de STP-functie optioneel is, wat betekent dat deze alleen van kracht wordt wanneer gebruikers ervoor kiezen deze in te schakelen. Deze flexibiliteit stelt handelaren in staat om hun handelservaring aan te passen aan hun specifieke behoeften, terwijl ze nog steeds profiteren van de bescherming die STP biedt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!