Bitcoin en goud zijn in het huidige geopolitieke klimaat de beste investeringen, aldus miljardair

Terwijl er nog steeds gekeken moet worden of de spanning tussen Israël en Hamas een impact zal hebben op de Bitcoin koers, heeft Paul Tudor Jones, die een hedgefonds met meerdere miljarden dollars beheert, belangrijke uitspraken gedaan over BTC.

Paul Tudor Jones nam deel aan het Squawk Box-programma van CNBC en zei dat hij zich tot Bitcoin en goud wendde vanwege geopolitieke conflicten en de toenemende mogelijkheid van een recessie in de Verenigde Staten.

De beroemde naam verklaarde dat aandelen een scherpe correctie kunnen ondergaan als gevolg van het algehele geopolitieke klimaat en de moeilijkheden in de VS. Hij zei dan ook dat hij de voorkeur gaf aan BTC en goud. Hij gaf het volgende aan:

“Vanwege de agressieve houding van de FED en de renteverhogingen lijkt het waarschijnlijk dat er in het eerste kwartaal van volgend jaar een recessie zal plaatsvinden.

Naarmate de recessie nadert, zullen beleggers waarschijnlijk minstens $40 miljard in goud stoppen. Ik denk ook dat Bitcoin samen met goud in de portefeuilles van beleggers zal worden opgenomen. Op dit moment zou ik dan ook graag goud en Bitcoin samen in mijn portefeuille willen hebben.

In het geval van een recessie zullen goud en BTC waarschijnlijk een groter percentage van uw portefeuille uitmaken dan in het verleden het geval was.

Omdat we in de VS zowel een moeilijke politieke periode als een moeilijke economische periode zullen doormaken.

Het kan ook de meest uitdagende geopolitieke omgeving zijn die ik ooit heb gezien. Op dit moment bevinden de Verenigde Staten zich in misschien wel de zwakste begrotingspositie sinds de Tweede Wereldoorlog. Daarom is het momenteel zo moeilijk om in Amerikaanse aandelen te beleggen.“

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!