CIA gaat zijn eigen ChatGPT bouwen

Volgens een rapport van Bloomberg is de Amerikaanse Central Intelligence Agency (CIA) van plan om zijn analisten uit te rusten met een nieuwe AI-tool om beter toegang te krijgen tot openbare broninformatie. Dit omvat het doorzoeken van openbare informatie om aanwijzingen te vinden bij onderzoeken.

De CIA heeft naar verluidt plannen om zijn analisten te voorzien van deze nieuwe AI-tool om beter toegang te krijgen tot openbare inlichtingen. Dit omvat het doorzoeken van openbare informatie om aanwijzingen te vinden in onderzoeken.

Ambtenaren van de organisatie zeiden dat ze van plan zijn om de tool binnenkort uit te rollen. Randy Nixon, directeur van de open source-onderneming van de CIA, vertelde Bloomberg dat ze zijn overgestapt van het gebruik van “kranten en radio, naar kranten en televisie, naar kranten en kabeltelevisie, naar het basisinternet, naar big data, en het gaat maar door.”

De ontwikkeling komt nadat critici de huidige methoden hebben beschreven waarmee de CIA beschikbare openbare gegevens verwerkt als “traag.”

Bloomberg meldde dat de nieuwe tools gebruikers in staat zullen stellen om de oorspronkelijke bron van de verkregen informatie te zien, samen met een chatfunctie.

“Daarna kun je het naar het volgende niveau brengen en beginnen te chatten en vragen te stellen aan de machines om je antwoorden te geven, ook afkomstig uit bronnen.” Er werd niet gesproken over het model waarop de CIA zijn nieuwe tool bouwt, noch over de privacybescherming ervan, hoewel Nixon zei dat het “nauwlettend de privacywetgeving in de VS volgt.”

De tool zal naar verluidt beschikbaar zijn bij de 18 instanties die deel uitmaken van de Amerikaanse inlichtingengemeenschap. Dit omvat de CIA, de National Security Agency, de Federal Bureau of Investigation en door het leger beheerde instanties.

Deze ontwikkeling van de CIA komt na recente bevestiging van andere overheidsinstanties van het gebruik van AI.

Op 12 september bevestigde Gary Gensler, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), aan de Amerikaanse Senaat dat zijn departement momenteel AI-tools inzet om de financiële sector te monitoren en te zoeken naar aanwijzingen van fraude en manipulatie.

In een toespraak op 17 juli prees Gensler het gebruik van AI-tools en zei dat het personeel van de SEC zou kunnen profiteren van een groter gebruik van AI bij “marktsurveillance, beoordeling van openbaarmaking, onderzoeken, handhaving en economische analyse.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!