Crypto-detective waarschuwt voor grote market maker in de cryptomarkt

In een recente verklaring heeft cryptocurrency-detective ZachXBT een waarschuwing afgegeven aan de crypto-gemeenschap over mogelijke marktmanipulatietactieken die worden toegepast door Gotbit Hedge Fund, een bekende market maker in de industrie.

ZachXBT adviseerde voorzichtigheid bij het omgaan met projecten die verband houden met Gotbit. Een gelekt rapport beweert dat de marktmaker dubieuze diensten aanbiedt die de tokenprijzen tijdens hun initiële lanceringen zouden kunnen manipuleren.

Volgens het rapport zou Gotbit naar verluidt de tokenprijs kunstmatig hebben opgeblazen in de eerste paar minuten van de prijsontdekkingsfase. De strategie omvat het verhogen van de prijs tot wel tien keer de oorspronkelijke waarde om een “Fear of Missing Out (FOMO)” te genereren bij potentiële kopers. Het gelekte rapport citeert Gotbit als volgt:

“We zullen de prijs met 10 keer verhogen om FOMO te genereren in de eerste minuten van de prijsontdekkingsfase en zoveel mogelijk koopkracht te vergaren om extreme winsten te behalen en het maximale aantal tokens te verkopen bij de volgende stijging.”

Als deze bewering over de strategie waar is, kan dit leiden tot aanzienlijke prijsschommelingen en mogelijke verliezen voor investeerders die kopen tijdens prijsvolatiliteit. Oppassen geblazen dus!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!