Miss Universe Organization ontkent verband met nieuw, gelijknamig, project

De Miss Universe Organization heeft elke associatie met het Miss Universe Coin-project ontkend dat eerder deze maand tijdens het Philippine Blockchain Week (PBW) evenement werd aangekondigd. PBW verklaarde dat ze in contact staan met alle betrokken partijen en binnenkort een update zullen plaatsen.

Eerder deze maand werd tijdens PBW een project genaamd Miss Universe Coin aangekondigd. Donald Lim, de oprichter van de organisatie die PBW beheert, zei tijdens het evenement dat PBW “de Miss Universe Coin zal lanceren.” Weken na de aankondiging heeft de officiële organisatie achter Miss Universe echter elke associatie met het muntproject ontkend en het als een fraude bestempeld.

Op 22 september kondigde de officiële Facebook-pagina van Miss Universe aan dat de Miss Universe Organization en JKN Global Group, het bedrijf achter de schoonheidswedstrijd, niet geassocieerd zijn met het muntproject dat tijdens het PBW-evenement werd onthuld. Volgens de organisatie zullen ze “alle juridische opties nastreven met betrekking tot deze inbreuk”. Zo schreven ze:

“Er is momenteel geen Miss Universe cryptocurrency of blockchain aanbod, en deze producten zijn op geen enkele manier betrokken bij het stem- of selectieproces voor Miss Universe of de Miss Universe Philippines-verkiezingen.”

In een verklaring stelde een vertegenwoordiger van de Miss Universe Organization dat de Miss Universe Coin een “fraude” is, en dat ze verwachten dat dit verder zal worden aangekondigd op andere evenementen over de hele wereld. “We vermoeden dat mensen van plan zijn dit te vermelden op aanstaande blockchain-conferenties in Dubai en Singapore. Als je het daar ziet, gelieve er geen aandacht aan te schenken, het is een fraude,” aldus hun verklaring.

In een verklaring op X (voorheen Twitter) zei PBW dat ze momenteel in contact zijn met alle betrokken partijen en zo snel mogelijk een update zullen aankondigen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!