India stijgt in termen van transactievolume, aldus Chainalysis

India heeft de op één na grootste positie veroverd in de wereldwijde crypto-markt, waarbij het het Verenigd Koninkrijk, Turkije en Rusland overtreft in ruwe transactievolume. Deze prestatie is opmerkelijk gezien de uitdagingen die worden gesteld door de anti-crypto regelgeving en belastingomgeving in India, aldus een recent rapport van blockchain-intelligentiefirma Chainalysis.

In het rapport onthulde Chainalysis dat India de wereld leidt in grassroots crypto adoptie, zoals blijkt uit haar Global Crypto Adoption Index. In de periode van juli 2022 tot juni 2023 bereikten de transactievolumes van cryptocurrency in India bijna $269 miljard.

Opmerkelijk is dat deze groei heeft plaatsgevonden te midden van een belastinglandschap dat veeleisend kan zijn voor de crypto-branche, met een belasting van 30% op winsten en een belasting van 1% op alle crypto-transacties. Chainalysis suggereert echter dat de inconsistente toepassing van de transactiebelasting de mogelijkheid van lokale beurzen om effectief te concurreren zou kunnen belemmeren.

Ondanks deze regelgevende en fiscale uitdagingen blijft de vraag naar cryptocurrency in India robuust. Chainalysis benadrukt dat zolang deze vraag aanhoudt, cryptocurrency een aanzienlijke aanwezigheid zal behouden in het op één na meest bevolkte land ter wereld.

Hoewel de groei van de crypto-markt in India opmerkelijk is, heeft de bredere regio, in het rapport aangeduid als Centraal & Zuid-Azië en Oceanië (CSAO), ook een sterke aanwezigheid in de wereldwijde crypto-markt.

Wat betreft het ruwe transactievolume is de CSAO-regio nu de op twee na grootste cryptomarkt ter wereld, vlak achter Noord-Amerika en Centraal, Noord- en West-Europa, en goed voor net onder 20% van alle wereldwijde cryptotransactievolumes.

“CSAO herbergt mogelijk de meest dynamische en fascinerende crypto-markt ter wereld,” aldus het rapport over de regio.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!