Sam Bankman-Fried vraagt om tijdelijke vrijlating vóór zijn proces

Advocaten van de in diskrediet geraakte oprichter van FTX, bekend als Sam Bankman-Fried, vertegenwoordigen, hebben onlangs een beroep ingediend bij het 2e Amerikaanse Circuit Hof van Beroep, waarin ze zijn vrijlating eisen vóór zijn proces dat gepland staat voor 3 oktober.

Gebrek aan computertoegang voor SBF in de gevangenis

De indiening van 25 augustus betoogde dat hij zijn rechten volgens het eerste amendement had uitgeoefend door de persoonlijke geschriften van voormalig CEO van Alameda Research, Caroline Ellison, te delen met de New York Times. Amerikaanse districtsrechter Michael Kaplan trok op 11 augustus de borgtocht van de oprichter van FTX in nadat er een waarschijnlijke oorzaak was gevonden voor een aanklacht wegens beïnvloeding van getuigen in deze zaak. Het geeft het volgende aan:

“Het is onduidelijk hoe een meewerkende getuige die heeft beloofd om tegen een verdachte te getuigen, werkelijk bedreigd zou kunnen worden door niets anders dan hun eigen verklaringen die worden gepubliceerd door een gerenommeerde krant.”

Advocaten van Sam Bankman-Fried

Volgens een rapport van Reuters verklaarde het ingediende verzoek bij de rechtbank dat de acties van Bankman-Fried erop gericht waren zichzelf te beschermen in plaats van Ellison te hinderen of te intimideren, een voormalig lid van zijn binnenste kring die tegen hem zal getuigen in het aanstaande proces. De oprichter van FTX kwam eerder onder vuur te liggen vanwege pogingen om Ryne Miller, voormalig hoofdjurist van FTX US, die een mogelijke getuige is in de rechtszaak tegen zijn voormalige baas, te beïnvloeden.

De advocaten van Sam Bankman-Fried benadrukten ook het gebrek aan computertoegang in het Brooklyn Metropolitan Detention Center, waar de 31-jarige momenteel wordt vastgehouden. De advocaten beweerden dat het gebrek aan computertoegang de voormalige hoofd van FTX belette bewijsmateriaal te analyseren en zich voor te bereiden op het proces. Rechter Kaplan stond eerder toe dat de advocaten van Bankman-Fried hem twee keer per week gedurende zes uur per keer mochten ontmoeten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!