Analisten bespreken: Kan Bitcoin instorten na slechtste maand van 2023 en een september crypto crash veroorzaken? 4 beste Bitcoin alternatieven

LET OP! Dit is een betaald persbericht.

Het gaat al een flinke tijd niet goed met de Bitcoin. De grootste token van de cryptomarkt stijgt niet meer, en meer en meer investeerders vragen zich af of een crypto crash aanstaande is. Kan de Bitcoin instorten? En wat zullen de gevolgen van een crash zijn voor andere tokens?

Bitcoin beleeft slechtste maand sinds november 2022

Nu de maand augustus bijna voorbij is, kunnen we al voorzichtig een samenvatting van de maand maken. En die is voor Bitcoin allerminst positief. Met een daling van maar liefst 10% sinds het begin van de maand is er behoorlijk wat waarde verdampt. 

Een probleem voor de groei van Bitcoin lijkt de Resistance rond de $30.000 te zijn. Telkens wanneer de token de indruk wekt hier voorbij te kunnen komen, zakt ze toch weer wat in. Misschien zijn de investeerders het proberen moe, want sinds het begin van de maand werd de resistance steeds minder getest.

Bitcoin koers augustus
via Google

De Bitcoin ontvangt aan de andere kant een bounce rond de support level van $25.000, al is dit effect te vergelijken met een stuiterbal die losgelaten wordt. De eerste bounce was nog sterk, maar daarna stuiterde de koers toch steeds minder hoog. Volgens sommigen kan de spreekwoordelijke stuiterbal (de bitcoin koers, in dit geval) binnenkort mogelijk niet meer bouncen.

Sluit de token onverhoopt de maand af onder de $25.000, dan zou dat weleens een voorbode kunnen zijn van nog meer ellende. Mogelijk hangt dan zelfs een crypto crash in de lucht. Wat zeggen de experts hierover?

Kan Bitcoin instorten?

De Bitcoin heeft door de jaren heen veel mensen miljonair gemaakt, en er zijn miljoenen mensen die dankzij de digitale token nu een comfortabeler leven leiden dan eerder.

Toch zijn er ook mensen die beweren dat de Bitcoin een zeepbel is, die op een gegeven moment zal knappen. Miljardair John Paulson voorspelde de grote kredietcrisis van 2008 en bezweert bijvoorbeeld dat ook de Bitcoin naar 0 zal gaan. In het verleden zijn er meerdere grote runs geweest op aandelen of beleggingen die later niets meer waard bleken te zijn. 

De oudere lezer kan zich mogelijk nog het fiasco met World Online herinneren, waarbij aandelen van het (destijds) grootste internetbedrijf van Nederland binnen een maand waardeloos werden. In het verleden hebben we in Nederland ook de tulpenmanie gehad. Tussen 1634 en 1637  kon je voor de prijs van 1 tulpenbol bijvoorbeeld een pand aan de Prinsengracht kopen. Van de ene op de andere dag was de manie over en was de tulpenbol niks meer waard. Net als World Online en tulpenbollen in de Gouden Eeuw zou ook de Bitcoin plotseling naar nul kunnen gaan.

Waarom een complete ineenstorting onwaarschijnlijk is

Toch is dit scenario volgens veel analisten niet waarschijnlijk. Meerdere redenen worden daarvoor aangevoerd. Ten eerste halen veel analisten aan dat, anders dan tulpenbollen, de Bitcoin een systeem heeft dat in gebruik is. De Bitcoin (en veel andere tokens) worden gebruikt als betaalmiddel bij veel verschillende grote bedrijven en instanties. Dit geeft de token een nut en waarde.

Ook zijn er steeds meer landen die de Bitcoin ondersteunen en reguleren. Hoewel regulering in principe niet altijd goed wordt ontvangen door de DeFi wereld, schept het wel extra vertrouwen en zekerheid.

Ook kijken veel landen met interesse naar de economische prestaties van El Salvador, waar influencer-president Bukele de Bitcoin als betaalmiddel heeft ingevoerd. Dit is ook een idee dat presidentskandidaat Milei in Argentinië aanspreekt.

Hoe meer landen Bitcoin reguleren of zelfs als betaalmiddel omarmen, hoe beter dat zal zijn voor de stabiliteit en de waarde van de token.

Een catastrofale ineenstorting van de Bitcoin is dus onwaarschijnlijk. De token kan wel zware klappen krijgen. De vraag is echter hoe diep het gat is waar de token in zal vallen. Mocht de support van $25.000 niet vastgehouden kunnen worden, dan kan de token mogelijk zelfs tot $20.000 zakken. Ook is het mogelijk dat de token nog een lange tijd tussen de $25.000 en $30.000 zal blijven traden.

WSM – Token met grote community is een van de beste Bitcoin alternatieven

Een forse stijging voor de Bitcoin lijkt er dus voorlopig nog niet in te zitten. Investeerders die op de korte termijn winst willen boeken, doen er dan ook goed aan te investeren in een andere nieuwe crypto. Een token die lijkt te kunnen profiteren van matige prestaties van de Bitcoin, is de rebelse community token Wall Street Memes (WSM).

WSM is een token die voortkomt uit de Wall Street Bets. Dit is een community van Reddit gebruikers die er samen in slaagde om grote hedgefondsen dwars te zitten en de GameStop en AMC rallies van 2021 te veroorzaken.

Met deze token willen de ‘Robin Hoods’ van Wall Street de kleine investeerders ook de kans geven grote cryptorally’s mee te maken. Door massaal reclame te maken op diverse platformen hebben zij al een grote groep volgers verzameld. Zodoende volgen 1 miljoen mensen op meerdere kanalen deze presale token!

Tot nu toe is al $25 miljoen opgehaald via de presale. Deze market cap zorgt ervoor dat de token haar debuut zal maken op verschillende tier 1 exchanges. De verwachting is dat na de launch de echt grote partijen zullen instappen, wat kan zorgen voor een grote waardestijging.

tokenomics wsm

Een groot deel van de tokens is gereserveerd voor community rewards. Liefst 30% zal aan de community uitgekeerd worden. Tokens vasthouden terwijl de prijs stijgt, is dus helemaal geen slecht idee.

Als je nog wil investeren in $WSM, dan kan je het beste zo snel mogelijk naar de presale gaan, want de klok tikt. Je hebt namelijk nog 28 dagen om je crypto wallet te koppelen en misschien wel de beste token van 2023 aan te schaffen.

>>> Nu Naar WSM Presale <<<

SONIK – Meme Coin wil succesvolle voorgangers achterna gaan

Ook de nieuwe Meme Coin SONIK weet de nodige aandacht op zich te richten. Het fijne aan meme coins is dat zij een totale uitzondering zijn op de rest van de cryptowereld en de macro-economie. Zelfs al blijft de Bitcoin aanmodderen, dan kan de Sonik Coin razendsnel stijgen.

Sonik coin Roadmap

En een explosieve koers is precies de bedoeling van het team achter het project. De gedachte is om met een market cap van (bijna) $2,1 miljoen te beginnen en van hieruit binnen no-time door te groeien naar een waarde van liefst $100 miljoen.

De Sonik Coin heeft een website met een conceptueel design, dat een groot deel van de ‘meme coin degens’ aan lijkt te spreken. De tokenomics zitten bovendien goed in elkaar. Zo is 40% gereserveerd voor staking rewards en 50% is bedoeld voor de presale verkoop. Op deze manier is de token sterk gedecentraliseerd.

De staking rewards zullen er bovendien voor zorgen dat veel holders de token vasthouden, zeker als $SONIK op de exchanges in waarde zal blijven stijgen. Omdat de token gebruikmaakt van de Ethereum blockchain (één van de grootste Bitcoin alternatieven) is de token bovendien handig in gebruik en zeer veilig.

Mede daardoor is het een goed idee om nu al te investeren in deze crypto token. Net zoals Doge, Pepe en tulpenbollen, kan ook de Sonik Coin vanuit het niets plotseling enorm stijgen. Je kunt er dus maar beter op tijd bij zijn.

>>> Nu naar SONIK Coin Presale <<<

Launchpad XYZ – Het portaal van Web3?

Mensen die zich het fiasco rond World Online nog herinneren, kennen waarschijnlijk ook Startpagina.nl nog wel. Deze pagina werd tijdens Web1 gebruikt als een soort portaal waarop je snel allerlei websites kon vinden. Zodoende hadden veel mensen deze pagina als startpagina.

Launchpad XYZ is van plan jouw portaal naar Web3 te worden. Via dit platform krijg je toegang tot het laatste nieuws over DeFI applicaties, crypto’s, en play-to-earn games. Launchpad Quotient zal verschillende investeringen ranken en met de kracht van AI bepalen welke het beste bij jou passen (en waarschijnlijk winstgevend zullen zijn).

Launchpad XYZ banner

Wie nog niet thuis is op de cryptomarkt kan gebruik maken van de educatieve programma’s die Launchpad XYZ te bieden heeft. Zo wil Launchpad XYZ een brug zijn voor Web2 gebruikers die de stap naar Web3 willen maken. Dit heeft een potentieel publiek van miljoenen gebruikers.

Het betaalmiddel van dit platform zal de LPX token zijn, die door Launchpad zelf wordt uitgegeven. Deze token kan gebruikt worden om snel te handelen op de eigen DEX die Launchpad op den duur zal hebben.

Mocht het ambitieuze team slagen in zijn doelstellingen, dan is Launchpad een token die voor grote winsten kan zorgen. De token is nu nog zeer voordelig aan te schaffen tijdens de presale tegen een prijs van $0,045. De verwachting is dat de LPX met het succes van het platform nog flink zal stijgen.

>>> Launchpad XYZ Presale <<<

yPredict – Democratisering van de markt dankzij de kracht van AI

Tot slot is ook yPredict een aansprekende investering voor mensen die op dit moment Bitcoin willen omzeilen.

Het team van yPredict is momenteel bezig met het ontwikkelen van een systeem dat met behulp van AI betrouwbare voorspellingen kan doen over de beurskoersen. Met behulp van veel verschillende data kan het marktsentiment bepaald worden.

De voordelen van ypredict op een rijtje

Ook moet dit systeem in staat zijn indicatoren af te geven, waarop snelle handelaren kunnen inspringen.

Dit systeem is niet bedoeld voor de woeste wolven op Wall Street. Het doel van dit project is daarentegen om de beleggingswereld te democratiseren. De voorspellingen van yPredict zullen daarom openbaar zijn.

Wie investeert in yPredict krijgt verder toegang tot vele extra opties en mogelijkheden, waaronder extra diepe analyses, indicatoren en alpha calls. De YPRED token zal het betaalmiddel op dit platform zijn.

Of de Bitcoin gaat instorten? Dat kan het yPredict platform (nog) niet voorspellen. Maar investeer je in de $YPRED, dan kan je zomaar vooraan zitten wanneer de neergang of opkomst van een grote token in de lucht hangt.

Deze veelbelovende AI crypto bevindt zich nu nog in de presale en tokens zijn te koop voor slechts $0,07. Dit is fors minder dan de beoogde listing prijs, die is vastgesteld op $0,12. Een slimme investeerder koopt dus nu. Je hebt geen geavanceerd AI platform nodig om dat te zien.

>>> Nu naar yPredict <<<

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!