XRP koers vindt steun rondom €0.48 niveau – Is de sell-off voorbij en kan Ripple 1 euro waard worden?

LET OP! Dit is een betaald persbericht.

XRP heeft net als de gehele crypto markt een moeilijke periode achter de rug. Sinds het moment dat de uitspraak in de SEC rechtszaak plaatsvond en de koers bijna naar de $1 steeg, is de koers met meer dan 40% gedaald. 

Meerdere factoren hebben hier een rol ingespeeld en uiteindelijk heeft de koers ondersteuning kunnen vinden bij het $0,48 niveau. Dit heeft de koers onthouden van verdere dalingen en sindsdien bevindt de koers zich in de $0,50-$0,55 range. 

Veel investeerders vragen zich nu af waardoor deze daling is ontstaan en of de koers zich binnenkort weer kan herstellen.

Hoger beroep van SEC in Ripple rechtszaak

Het hoger beroep dat de SEC is gestart tegen de uitspraak in de Ripple rechtszaak is een grote domper voor de koers van XRP gebleken. In juli oordeelde een Amerikaanse rechter nog dat XRP geen effect is zolang het aan een particuliere investeerders wordt verkocht, maar de SEC was het hier duidelijk niet mee eens. De SEC heeft ervoor gekozen om in tussentijds hoger beroep te gaan, en hier heeft de XRP markt direct op gereageerd. 

De koers van XRP is in de afgelopen 7 dagen met maar liefst 18,44% gedaald. Na een dieptepunt bij het $0,48 niveau is de koers nu rond de $0,51 waard. XRP heeft een handelsvolume van $1,1 miljard, dat is 23,21% minder dan een dag geleden en een mogelijk signaal dat de sell-off aan het afremmen is. 

Toch is de Relative Strength Index (RSI) nog altijd 30, een teken dat de token oververkocht is en in een bullish trend verkeert.

Daarnaast bevinden zowel de 30-daagse moving average van $0,60 als de 200-daagse moving average van $0,52 zich boven de huidige koers waarde van XRP. Dit is dus een duidelijk teken dat de token zich nog altijd in een bearish trend verkeert. 

Het lijkt dus moeilijk te gaan worden voor XRP om op de korte termijn een aanzienlijke rally door te maken. De meeste technische indicatoren zijn negatief en wijzen op een bearish momentum. Toch is er nog altijd veel mogelijk voor de koers van XRP. Op het moment dat Ripple Labs het hoger beroep van de SEC wint, en de volledige zaak uiteindelijk positief afsluit, dan is de kans zeer groot dat de koers een stijging door kan maken richting de $1. Hierdoor kan dit weleens een goed moment om in te stappen bij de coin nu de prijs relatief laag is. 

Alternatieve cryptos met potentieel

Nu het er nog niet heel positief uit ziet voor de nabije toekomst van XRP zullen veel investeerders op zoek gaan naar geschikte alternatieven. Er zijn meerder nieuwe cryptos die een groot potentieel hebben en voor een relatief lage prijs te koop zijn. Hieronder bespreken we de beste drie cryptos van dit moment. 

Wall Street Memes (WSM)

Een van de beste presales van dit moment is die van Wall Street Memes. Wall Street Memes is al in staat geweest om meer dan $25 miljoen op te halen sinds het zijn presale een aantal weken geleden is gestart. 

Wall Street Memes is een community van investeerders die het samen opnemen tegen de grote financiële instituten van Wall Street. Ze zijn bekend van de aandelen gekte rondom GameStop en AMC van 2021. Deze community heeft nu zijn eigen token waardoor de community ook relevant is geworden voor de crypto wereld. 

Het Wall Street Memes project en de $WSM token zijn volledige ontwikkeld voor de community. Dit is terug te zien uit de tokenomics van het project. 50% is gereserveerd voor de presale, 30% is gereserveerd voor community beloningen en 20% voor liquiditeit op exchanges. Dit betekent dat alle tokens in de handen komen van de community en er geen sprake is van een privé verkoop of een team dat zijn eigen tokens reserveert. 

Het feit dat er 30% van de tokens gereserveerd wordt voor community beloningen betekent ook dat airdrops een belangrijke rol spelen. En op dit moment is er al een grote airdrop gaande waarin 5 gelukkige deelnemers $50.000 aan tokens kunnen winnen. 

Het team achter $WSM heeft al de nodige ervaring in de crypto wereld. Dit team was namelijk al verantwoordelijk voor de lancering van de Wall Street Bets NFT collectie die op de Ethereum blockchain uitverkocht werd binnen 32 minuten voor een bedrag van $2,5 miljoen. Dit team heeft nu dus ook de $WSM token ontwikkeld met als doel; de particuliere investeerders een mogelijkheid geven om ook winsten te realiseren in de crypto markt. 

Experts verwachten dat Wall Street memes snel een tier-1 exchange listing vrij kan spelen omdat het kan vertrouwen op een community van meer dan 1 miljoen volgers. Een tier-1 exchange listing zou de token toegankelijker en bekender maken bij een stuk meer mensen en dit zou de koers hard omhoog kunnen helpen. 

$WSM tokens zijn gemakkelijk te koop via de officiële website van Wall Street Memes. Hier hoef je alleen je wallet te verbinden en vervolgens kan je tokens kopen middels ETH, USDT of creditcard. 

Bezoek Wall Street Memes Hier

Sonik ($SONIK)

Sonik coin is een nieuwe meme coin die behoorlijk wat furore heeft gemaakt in de crypto markt. Het project is geïnspireerd door het populaire karakter Sonic The Hedgehog. Ondanks dat het project geen directe connect heeft met de ontwikkelaars van Sonic, lijkt het project wel te kunnen vertrouwen op hetzelfde publiek.

Sonik coin is echter geen standaard meme coin. Sonik coin is een meme coin met utility aangezien het een Stake 2 Earn mechanisme heeft. Hierbij zijn investeerders in staat om tokens te staken in ruil voor een groot jaalrijks rentepercentage. Ondanks dat de token nog steeds in de presale zit is het al wel mogelijk om tokens vat te zetten. In totaal zijn er al meer dan 12 miljard token vastgezet tegen een jaarlijks rente percentage van 200%. 

De presale van Sonik coin heeft al meer dan $320.000 weten op te halen van de max cap van $2,098 miljoen. Het project heeft een totale token voorraad van 299.792.458.000 tokens, een verwijzing naar de snelheid van het licht van 299.792.458.000 meter per seconde. Dit is een verzwijging naar de snelheid waar Sonic the Hedgehog om bekend staat. 

$SONIK coins zijn te makkelijk te kopen via de officiële presale website van het platform. Tokens zijn te koop via ETH en USDT voor een prijs van $0,000014 per stuk. Deze prijs zal gedurende de presale gelijk blijven waardoor investeerders niet te maken krijgen met oneerlijke prijsverhogingen. 

Bezoek $SONIK Presale Hier

Launchpad XYZ ($LPX)

Launchpad XYZ is bezig met de ontwikkeling van een portaal die de brug moet gaan vormen tussen de Web2 en Web3 wereld. Hier zullen investeerders en crypto enthousiastelingen alles kunnen vinden wat ze nodig hebben om succesvol te zijn in de wereld van trading maar ook voor alle servies en functies van Web3. 

De portaal van Launchpad zal alle functies hebben die je kan wensen op Web3. Hier kan gedacht worden aan een gedecentraliseerde exchange en een eigen Web3 wallet maar ook aan waardevolle trading inzichten. 

De LPX token is verantwoordelijk voor alle transacties op Launchpad en vormt dus een belangrijk onderdeel van dit ecosysteem. De LPX token bevindt zich nu in de presale fase en heeft al meer dan $1,3 miljoen opgehaald. Investeerders die deze tokens vastzetten komen in aanmerking voor premium voordelen zoals kortingen op abonnementen, vroege toegang tot presales en Play 2 Earn games en nog veel meer. 

LPX tokens zijn gemakkelijk te koop via de officiële website van Launchpad. LPX tokens kosten $0,0445 per stuk en zijn te koop via ETH, USDT en creditcard. 

Bezoek Launchpad XYZ Presale Hier

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!