Vakantie volume zorgt voor traag bewegende Bitcoin. Is $32.400 nog steeds mogelijk?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

Goedemiddag! Het is begin augustus en ik denk dat het een mooi moment is om weer eens een uitgebreide top down analyse te doen op Bitcoin. Hoe staat het macrobeeld ervoor en wat kunnen we de komende tijd verwachten? Dat gaan we in dit artikel bespreken. Lees snel verder!

LET OP! Dit is géén financieel advies!

Maandgrafiek

Het is eigenlijk bizar hoe clean de maandgrafiek beweegt. We hebben een low gevormd op $17.600. Daar zijn we vervolgens onder terecht gekomen (FTX crash), om vervolgens én die low terug te claimen én een overduidelijke higher high neer te zetten. Verder zien we dat we gedurende de trend omhoog de fair value gaps (blauwe zones) prachtig respecteren.

Mocht je benieuwd zijn naar hoe fair value gaps werken, check de gratis uitleg video’s van ICT op YouTube en mocht je graag op een laagdrempelige en Nederlandse manier uitleg willen krijgen, kom gerust een kijkje nemen in onze gratis Telegram-community. De linkjes vind je in het artikel. Al met al verwacht ik nog steeds dat we verder omhoog gaan squeezen, richting de $31.982 tot $37.578 (blauwe zone), aangezien dit als een magneet voor de prijs werkt.

Weekgrafiek

Ook op de weekgrafiek heb ik genoeg redenen om aan te nemen dat we hogere prijzen gaan zien. De key high op $32.400 staat nog open en daarnaast maken we overduidelijk higher highs en higher lows. De trend is dus sterk omhoog. Verder zien we dat de RSI volledig gereset is (terug naar de 50 RSI gekomen) en hebben we een bounce gezien, zowel in de RSI als in de prijs, wat impliceert dat we met nieuw vers momentum de trend omhoog hebben voortgezet.

Daggrafiek

De daggrafiek is waar het spannender wordt. We hebben een dagelijkse candle close terug in de range (Boven $29.525) gehad, maar zoals ik in onze meest recente video op YouTube heb besproken, is dat voor mij niet voldoende. We zien namelijk dat we tegelijkertijd ook in de dagelijkse supply op $30.350-$29.730 zijn gelopen en liquiditeit boven de lokale high hebben opgehaald. En dat maakt het tricky voor de bulls!

Er zijn lokaal dus zeker argumenten om naar meer downside te kijken. Toch wil ik niet te vroeg conclusies trekken, want het is vooral enorm rommelig en valt er voor zowel de bullish als de bearish thesis wat te zeggen. We krijgen meer duidelijk als we OF opnieuw terug in de range sluiten en ditmaal een stuk hoger (het liefst boven $30.350) OF als we de low van $28.585 verliezen. Tot die tijd zou ik vooral niet teveel de zaak over compliceren, want met het huidige “vakantie volume” word je daar niet veel wijzer uit. We zullen geduldig moeten zijn en de prijs de kans moeten geven om te laten zien welke kant we op willen. Voor nu leun ik dus meer naar het bullishe idee dan het bearishe idee, gezien het macroplaatje.

Conclusie

De markt beweegt erg traag en geeft geen duidelijke richting aan. Het macrobeeld daarentegen is vrij helder en hint duidelijk naar meer upside. De trend is namelijk omhoog en dus mogen we verwachten dat die trend wordt doorgezet, tot het tegendeel wordt bewezen. Dat zal in mijn ogen pas echt gebeuren als we onder de low van $24.800 gaan sluiten. De prijs heeft dus de nodige ruimte om te bewegen binnen het bullishe idee.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!