Bitcoin koers laat een bullish signaal zien, aldus Santiment

Het veel gevolgde crypto-analyseplatform Santiment heeft onlangs aangegeven dat één statistiek wijst op een mogelijke stijging van de Bitcoin koers.

Santiment stelde dat Bitcoin, na de renteverhoging van 0,25% door het Federal Open Market Committee (FOMC) eerder deze week, de discussies op sociale mediaplatforms domineert ten koste van andere cryptocurrencies.

Volgens het bedrijf duidt de sociale dominantie van Bitcoin op “angst” en dit zou mogelijk een opwaartse beweging van de prijs kunnen veroorzaken. Het gaf het volgende aan:

“De verhouding van discussies met betrekking tot Bitcoin versus andere top 100-activa is enorm gestegen als gevolg van de FOMC-stijgingspercentages en BTC plaagt opnieuw $30.000. Over het algemeen is deze hoge sociale dominantie een teken van angst, waardoor de kans op een prijsstijging groter wordt.”

Volgens Santiment is het aanbod van Bitcoin op beurzen tevens gedaald tot een dieptepunt in 55 maanden, wat op zich weer een positief teken is voor de nummer één cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie. Het beschreef het als volgt:

“Het aanbod van Bitcoin op beurzen blijft in eigen bewaring gaan, en de daling tot onder de $30.000 vorige week heeft geen ernstige reacties veroorzaakt die zouden wijzen op angst, onzekerheid en twijfel (FUD) of meer aanstaande uitverkoop. De 1,17 miljoen BTC op beurzen is het laagste bedrag sinds november 2018.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!