Wat gaat Bitcoin doen komende week? Kan Bitcoin rally voortzetten na breakout $31k koersniveau? Of stappen investeerders over op BTC20 – Presale is nu live!

LET OP! Dit is een betaald persbericht.

2023 is tot nu toe het jaar van Bitcoin. De cryptocurrency – nog altijd stevig ‘s werelds grootste – steeg sinds 1 januari 2023 al met 80% in waarde, waardoor we kunnen spreken van een heuze Bitcoin rally. De Bitcoin koers nam toe van ~$16.600 tot de huidige levels om en nabij de $29.500 – $31.000.

Het is een lange tijd geleden dat er zo’n Bitcoin rally plaatsvond, en dat de Bitcoin koers zich op dit level bevond. De grote vraag is nu dan ook wat gaat Bitcoin doen, en hoe reageren altcoins en nieuwe crypto hierop.

Wat gaat Bitcoin doen – Blijft BTC koers boven cruciale $30k?

De laatste keer dat we Bitcoin op vergelijkbare koersniveaus zagen was eind mei / begin juni 2022. Toen verkeerde Bitcoin in een duidelijke downtrend na de eerdere enorme Bitcoin rally. Het doorbreken van de $30.000 is hierna al meer dan een jaar niet gelukt. 

In dat opzicht dus goed nieuws voor de Bitcoin koers, maar het lijkt erop dat het momentum nu enigszins stokt. Zo zien we nieuwe crypto en crypto presales de laatste week nog wel goed presteren, maar lijkt Bitcoin onvoldoende kracht te hebben om hoger dan $31.000 te stijgen, en wordt zelfs het vasthouden van de cruciale $30.000 met de dag lastiger. 

De afgelopen dagen zagen we de koers licht dalen, met een overhitte RSI en ook een MACD die bearish lijkt te worden. Het blijft dus afwachten wat Bitcoin gaat doen.

Beleggers lijken ondertussen dan ook de aandacht te verleggen naar andere crypto, altcoins en crypto presales waar nog wel beweging in lijkt te zitten. Een van de projecten die daarbij in het oog springt is BTC20, een crypto project dat beloofd investeerders mee terug te nemen naar de opkomst van Bitcoin, maar ook een verbeterde en toekomstbestendigere variant van de cryptocurrency te zijn.

Wat is nieuwe crypto BTC20?

BTC20 prijst zichzelf aan als ‘the next big thing in Bitcoin’, en heeft een aantal interessante eigenschappen om die claim te maken. Duidelijk moge zijn dat het project inspiratie haalt uit de begindagen van Bitcoin, toen je tokens soms nog voor $1 (of zelfs minder) aan kon schaffen, en veel tech-fanaten en early-adopters later crypto miljonair door werden. 

Doordat BTC20 kan kijken naar jaren van Bitcoin ervaringen, kunnen ze zelf een aantal aanpassingen maken waardoor de token beter moet gaan functioneren dan BTC. Het is in dat opzicht ook een ‘Bitcoin 2.0’ te noemen. 

Door gebruik te maken van de laatste technologieën is BTC20 Token beter geschikt voor bijvoorbeeld smart contracts, is het in staat om consensus te bereiken op een energiezuinige manier en wordt er gebruik gemaakt van de ERC-20 standaard van de Ethereum blockchain.

BTC20 biedt een duurzaam alternatief + stakingmogelijkheden

Bitcoin krijgt al jaren forse kritiek als niet duurzaam, vooral doordat het proof-of-work mechanisme om consensus te bereiken en nieuwe tokens te minen ontzettend veel energie slurpt. Dit wordt zelfs genoemd als een van de redenen voor China om in 2021 Bitcoin mining te verbieden. Naar verluidt was in dat jaar het Bitcoin netwerk goed voor maar liefst 113 metric tons (ton van duizend gram) aan CO2-uitstoot. Hierdoor is het netwerk niet op een duurzame wijze draaiende te houden, en is er veel energie nodig, vaak van fossiele brandstoffen of andere ‘dirty energy’ bronnen. 

Door gebruik te maken van het netwerk van Ethereum voorkomt BTC20 dit probleem. Ethereum is afgelopen jaar gewisseld van een proof-of-work naar een proof-of-stake model, wat vele malen zuiniger is en het energieverbruik met tot wel 99% doet afnemen. 

Hiermee is BTC20 ineens een duurzame crypto variant voor Bitcoin. Daarnaast kan de token ook nog eens gestaked worden, waardoor holders de mogelijkheid krijgen om passief inkomen te verdienen over hun crypto. BTC20 Token garandeert holders goede beloningen voor staken tot ver in de toekomst. 

Informatie over investeren in de BTC20 crypto presale

Voor geïnteresseerde traders, investeerders en anderen is het mogelijk om zelf te investeren in de presale van de BTC20 token. Dit kan via de website van het project. Er is een totale voorraad van 21 miljoen tokens, die geleidelijk vrijkomt, en tot maximaal 6.05 miljoen van deze BTC20 tokens worden er al verkocht tijdens de presale. 

BTC20 gaat $1 per stuk kosten, net zoals Bitcoin dat ooit was. Alle niet verkochte tokens worden bovendien in een staking contract opgenomen, en de komende jaren uitgekeerd aan holder die hun BTC20 staken. Er ligt hier een tijdschema voor klaar voor de komende 120 jaar. 

Zelf investeren in BTC20 is eenvoudig. Ga naar de website, waar je een stappenplan met instructies vindt. De drie stappen bestaan uit het verbinden van je crypto wallet, het swappen van ETH, BNB of USDT voor BTC20, en het vervolgens claimen van de tokens. Meer weten? Bekijk dan via de link hieronder meer informatie over de veelbelovende crypto presale.

>>> Meer informatie voor Investeerders over BTC20 <<<

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!