Bitcoin koers laat correctie zien na bereiken van nieuw jaarlijks hoogtepunt

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

De Bitcoin koers doet een stap terug, direct nadat het een nieuw jaarlijks hoogtepunt heeft bericht. Eventjes tikte de koers $31.543 aan. Zo hoog heeft de koers dit jaar nog niet eerder gestaan. In mijn ogen is er nog altijd geen man overboord en ziet het er op het hoge tijdsframe prima uit. In deze update vertel ik je daar meer over.

LET OP: dit is géén financieel advies!

Weekgrafiek

Op de weekgrafiek zien we dat Bitcoin een afwijzing laat zien van de vorige high. In principe geen ramp, want na een 27% stijging mag je best een stap terug doen. Al met al is de trend nog altijd sterk bullish en maken we higher highs en higher lows. Ik verwacht nog steeds hogere prijzen de komende tijd. $32.450 is het belangrijkste level om te breken. Doen we dat, opent de weg voor veel hogere prijzen, zoals $38.000, $48.000, $52.000, $65.000 en mogelijk zelfs nieuwe all time highs. Belangrijk is in ieder geval om in dit soort situaties de rust te bewaren. In principe is er dus weinig aan de hand, ook al zien we lokaal wat zwakte.

4-uur-grafiek

Lokaal zien we de kracht van liquiditeit binnen een range. Op de gearceerde punten wordt de liquiditeit (stoplosses van andere marktparticipanten) opgehaald en zien we een beweging in de tegengestelde richting. Momenteel ligt de prijs op een lokale low ($30.138). Mocht de prijs daar steun ondervinden kunnen we nogmaals proberen om richting een nieuwe high te bewegen. Verliezen we de low gaan we exact hetzelfde doen als de vorige twee keren, namelijk het opzoeken van de liquiditeit aan de andere kant van de range. In dit geval dus de low op $29.412. Zo lang de $29.412 wordt behouden is er weinig aan de hand en is dit allemaal onderdeel van de bullish consolidatie. Gaan we er overtuigend onder sluiten en blijven we eronder riskeren we een diepere correctie.

Conclusie

Kortom, op de hoge tijdsframes ziet het er allemaal fraai uit. Op de lagere tijdsframes zijn er wat signalen die duiden op een verdere daling richting op z’n minst $29.412. Dit alles is geen enkel probleem, zo lang de $29.412 maar wordt vastgehouden. Al met al verwacht ik nog altijd hogere prijzen de komende tijd.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!