Analisten bespreken: Gaat Ethereum stijgen naar $2000 en kan Ethereum Bitcoin inhalen na breakout of zijn deze meme crypto’s een betere investering

LET OP! Dit is een betaald persbericht.

Er gebeurt van alles op de crypto markten de afgelopen dagen, met vooral onverwacht positieve koersen voor grote cryptomunten. Bitcoin wist voor het eerst sinds lange tijd door de grens van $30.000,- te breken en ook de Ethereum koers schoot flink omhoog. 

Waar de positieve koersen vandaag komen is lastig te analyseren want de crypto markt leek juist in zwaar weer terecht te komen. Enkele weken geleden opende de SEC, de Amerikaanse toezichthouder op financiële instanties, de strijd tegen de crypto markt. 

Ze stelden een lijst op van cryptomunten die zij vanaf dat moment als effect bestempeld hebben. Dat zorgt meteen voor consequenties, want zodra iets een effect is, mag het alleen verkocht worden door instanties met een vergunning. 

Daardoor kwamen de grote crypto exchange Binance en Coinbase in de problemen en kregen zij ook een aanklacht van de SEC aan de broek. Deze exchanges verkopen al jaren veel van de cryptomunten die op de lijst van de SEC gezet zijn. 

Het zorgde bij veel van de munten op de lijst tot grote waardedalingen. De coins die het meest verloren waren Binance Coin, Cardano, Solana en Polygon.

Gaat Ethereum stijgen naar $2.000?

Voor Ethereum en Bitcoin gold dit dus duidelijk niet; zij stonden niet op de lijst en konden met al deze ontwikkelingen hun status als meest stabiele cryptomunt nog maar eens bevestigen. 

Waar Bitcoin een belangrijke grens wist te doorbreken, staat de Ethereum koers op het moment van schrijven op zo’n $1.965. Nog niet in de buurt van het all-time hoogtepunt van $4.800, maar het kan wel voor het eerst sinds april door de $2.000 grens breken. 

Er lijkt bij de meeste crypto traders en analisten geen twijfel; Ethereum komt snel weer boven de $2.000. De opmars is tot nu toe al indrukwekkend, gezien de Ethereum koers halverwege juni nog rond de $1.600 schommelde. 

Kan Ethereum Bitcoin inhalen?

Een belangrijke vraag in de crypto markt blijft of Bitcoin de huidige dominantie vol kan houden. Op dit moment stat de dominantie van Bitcoin op 49,3%. Het gaat hier om hoe groot deel van de totale marktwaarde van cryptocurrency door Bitcoin ingenomen wordt. 

Ethereum staat bij deze dominantie op 19,6% en er is dus nog wel een flinke weg te gaan voordat Ethereum in de buurt komt van Bitcoin. Qua absolute getallen zit er nog een verschil van zo’n $360 miljard. 

Er zijn een aantal zaken die de dominantie van Ethereum kunnen versterken. Dit zouden vooral druk van toezichthouders op Bitcoin kunnen zijn. Zo verbood China vorig jaar nog het minen van Bitcoin. 

Die problemen zal Ethereum een stuk minder hebben nu zij over gegaan zijn naar Proof-of-Stake, een model waar veel minder energie voor gebruikt wordt. 

Zijn deze meme crypto’s een betere investering?

Er zijn dit jaar verschillende golven te herkennen in de crypto markt. Zo hadden we eerder dit jaar een enorme boost in memecoins en zijn het nu de grote cryptomunten Bitcoin en Ethereum die hun week vol succes gehad hebben. 

Dan blijft de vraag over wat de volgende hype gaat worden. Er is een kans dat de memecoin markt opnieuw een boost krijgt door nieuwe cryptomunten die in dit segment gelanceerd worden. 

Hieronder vind je drie van deze memecoins die een grote kans maken om bij het grote publiek door te breken en daarmee snel meer waard te worden. 

  1. Wall Street Memes (WSM) – Memecoin met zeer succesvolle presale
  2. Thug Life (THUG) – Net gelanceerd project met enorme potentie
  3. Safemoon 3.0 (SFM3.0) – 3.0 Variant van bekende memecoin 

>>> Nu naar de Wall Street Memes Presale <<< 

Analyse nieuwe memecoins

Memecoins kennen vaak wel een groter risico dan andere cryptomunten en dat geldt zeker voor nieuwe memecoins. Om je een beter beeld te geven, hebben we hieronder de cryptomunten geanalyseerd zodat je zelf een keuze kan maken in welk project je het meest vertrouwen hebt. 

1. Wall Street Memes (WSM) – Memecoin met zeer succesvolle presale

Het eerste project valt vooral op vanwege de uiterst succesvolle presale die op dit moment door het project gehouden wordt. In de eerste weken dat deze presale beschikbaar is werd er al meer dan $12 miljoen opgehaald. 

Dat was overigens geen totale verrassing, want de ontwikkelaars achter het project brachten ook ooit al eens de Wall Street Bulls NFT-collectie die binnen 32 minuten uitverkocht raakte. Allemaal te danken aan de enorme community die Wall Street Memes via social media op heeft weten te bouwen. 

De accounts ontstonden nadat de subreddit /r/WallStreetBets in het nieuws kwam toen ze Gamestop van ondergang wisten te redden en daarmee tegelijkertijd grote hedge funds in de problemen brachten. 

Het verhaal van de kleine belegger die het, met succes, opneemt tegen de grote beleggers van Wall Street is aangeslagen, en de grappige plaatjes over dit onderwerp worden via de accounts van Wall Street Memes gedeeld met de hele wereld. 

Ook Elon Musk is bekend met het Twitter account en reageerde al eens op een tweet van het project. Een grote community en ook al de aandacht van de meest invloedrijke persoon in de crypto markt; een uitstekende start voor een eigen memecoin. 

Wall Street Memes heeft in totaal meer dan 1 miljoen volgers en veel daarvan lijken ook ingestapt te zijn bij deze presale. De WSM tokens zijn nog verkrijgbaar in de presale en die is nog niet op de helft. 

Verder is de presale zo opgebouwd dat de prijs bij elke fase doorstijgt. In totaal zijn er 30 verschillende fases, waardoor er dus nog veel prijsstijgingen plaatsvinden. 

>>> Nu naar de Wall Street Memes Presale <<< 

2. Thug Life (THUG) – Net gelanceerd project met enorme potentie

De nieuwste memecoin in deze lijst is Thug Life. Deze memecoin werd vorige week gelanceerd in een presale en komt binnenkort ook al bij een eerste crypto exchange terecht nadat de presale afgelopen is. 

In de presale zijn er voor ‘slechts’ $2 miljoen aan tokens beschikbaar, een schijntje in vergelijking met de crypto presale hier boven. Thug Life biedt de kans aan iedereen die de grote stijgingen in de crypto markt gemist heeft om nu wel te profiteren. 

De memecoin is gebaseerd op de bekende Thug meme waarbij er een zonnebril en een joint gefotoshopt worden op iemands hoofd.

Je koopt de tokens van het project via de website. Daar verbind je een wallet met het platform en wissel je Ethereum of USDT in voor de THUG tokens. 

>>> Nu Thug Life kopen <<< 

3. SafeMoon 3.0 (SFM3.0) – 3.0 Variant van bekende memecoin 

SafeMoon werd enkele jaren geleden gelanceerd als coin die ‘to the moon’ zou gaan. Inmiddels is het project verandert in een ‘Web3 Movement for Everyone’ volgens de website van SafeMoon. 

Afgelopen week kwamen er veel 3.0 coins die flinke stijgingen op de markt wisten te noteren en SafeMoon 3.0 is de laatste toevoeging in dit segment. 

SafeMoon 1.0 werd al vervangen door SafeMoon V2 en nu is er dus een derde variant van de token. Waar het met de eerste en tweede variant niet goed gaat, lijkt er bij SafeMoon 3.0 meer potentie. 

>>> Bekijk SafeMoon 3.0 op DEXTools <<< 

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!