Bitcoin Cash koers stijgt 89% – Welke crypto’s gaan stijgen komende week?

LET OP! Dit is een betaald persbericht.

Het is een bijzonder weekend geweest op de crypto markten. Na weken van grote druk en dalende koersen heeft de markt zich weer stevig hersteld met als grote voorbeeld Bitcoin die voor het eerst sinds maanden weer een koers boven de $30.000,- wist te noteren. 

In het kielzog van Bitcoin profiteren veel andere cryptomunten altijd mee met stijgingen in de koers, maar wat Bitcoin Cash heeft afgelopen week heeft laten zien spant de kroon, de munt steeg in 7 dagen tijd van een koers van zo’n $105 naar $220. 

Deze enorme stijging is te danken aan de updates die aan dit netwerk aan worden gebracht zodat het nog meer transacties tegelijkertijd kan verwerken. Op het Bitcoin netwerk zijn de blokken waarin transacties verwerkt worden gelimiteerd tot 1MB terwijl Bitcoin Cash begon met een limiet van 8MB.

Inmiddels hebben ze die capaciteit verhoogd tot 32MB met als doel om een echt betaalmiddel te worden. Die functie lijkt Bitcoin kwijt te raken door de grote drukte op het netwerk. 

De afgelopen jaren uitgegroeid tot de baken van de crypto markt, maar is het vooral geschikt als opslag van waarde. Daarmee is de vergelijking met goud nog meer van toepassing dan op het begin van de cryptomunt, toen het al de naam ‘Digitaal goud’ meekreeg. 

Bitcoin Cash is het later opgerichte alternatief om wel een beter betaalmiddel op blockchain technologie te ontwikkelen, maar heeft daarmee wel concurrentie van duizenden andere coins met dezelfde plannen.

Dat maakte ook dat de Bitcoin Cash koers al snel onder druk lag en het hoogtepunt van meer dan $2.500,- vlak na de lancering nooit meer behaald heeft. Voor traders is het echter nog steeds een interessante munt en dat bleek wel uit de afgelopen dagen. 

Voor de rest van de week is het echter nog maar de vraag hoe de Bitcoin Cash koers gaat reageren; na een grote stijging volgt vaak een periode van correcties en het blijft lastig in te schatten hoe heftig de correctie voor de koers van BCH zal zijn. 

Welke crypto’s gaan stijgen deze week?

Het kan in de crypto markt dus snel veranderen en daarom kijken we naar de vijf cryptomunten die deze week kans maken om de grootste stijgers te worden. 

Hiervoor zijn veel nieuwe projecten geanalyseerd en zijn een vijftal cryptomunten die beschikbaar zijn in een presale uitgelicht. De1ze presales hebben het voordeel dat ze snel in prijs kunnen stijgen zodra het grote publiek ze weet te vinden. 

  1. Wall Street Memes – Meme coin met nu al een enorme community
  2. Launchpad.XYZ – Nieuw alles-in-een crypto trading platform
  3. Chimpzee – Duurzame cryptomunt waarmee je dieren kan redden
  4. Ecoterra – Verdien crypto via het unieke Recycle-to-Earn mechanisme
  5. yPredict – Vind jouw volgende crypto trade met hulp van AI 

>>> Nu investeren in Wall Street Memes tokens <<< 

Top 5 crypto stijgers van deze week – Reviews

Voordat je in een cryptomunt investeert, is het handig om zoveel mogelijk over de projecten te weten te komen. Daarom vind je hieronder reviews van de vijf crypto stijgers voor deze week zodat je goed ingelezen een beslissing kan maken. 

Zo lees je alles over de techniek achter de munt, wat je kan verwachten qua ontwikkelingen en hoe de tokenomics van een project eruit ziet. Daarnaast vind je van elk project een link naar de website zodat je meer kan lezen, of direct kan investeren!  

1. Wall Street Memes – Meme coin met nu al een enorme community

Dit nieuwe memecoin project heeft al veel investeerders naar zich toe getrokken en dat komt niet uit het niets. Wall Street Memes is namelijk opgericht vanuit de social media accounts met dezelfde naam.

Die accounts hebben bij elkaar opgeteld meer dan 1 miljoen volgers en al deze volgers worden betrokken bij deze nieuwe meme coin. Dat ze daarin geïnteresseerd zijn bleek enkele jaren geleden al toen het project de NFT-collectie Wall Street Bulls in 32 minuten wist uit te verkopen. 

Nu komen ze in navolging van het grote succes van Pepe Coin met een eigen meme coin. De Wall Street Memes token is een ‘echte’ meme coin; het heeft geen echte functie en de koers wordt volledig bepaald door de vraag en aanbod naar het project. 

Inmiddels heeft het meer dan 10 miljoen dollar opgehaald in een persale waarvan de hard cap op $30,5 miljoen bepaald is. 

Het gebeurt niet vaak dat een crypto project vanuit een dusdanig grote community gelanceerd wordt en als het daarnaast ook bij het grote publiek nog weet aan te slaan kan het al helemaal snel gaan met de koers van de Wall Street Memes token. 

Wall Street Memes ontstond na aanleiding van het gebeuren rondom de Gamestop aandelen. Dat verhaal begon op de subreddit /r/WallStreetBets. Zij kwamen erachter dat hedge funds short waren gegaan op deze aandelen, daarmee ga je als belegger een verplichting aan dat je aandelen die niet van jou zijn eerst verkoopt, en na een bepaalde periode weer terug koopt.

Dit doen deze beleggers of hedge funds om ook op de markt geld te kunnen verdienen wanneer bedrijven minder waard worden. Er is echter één probleem; als de aandelen plots veel meer waard worden, zitten ze vast aan de verplichting om deze terug te kopen. 

Gezien de koers van aandelen altijd veel verder kunnen stijgen dan ze kunnen dalen, zorgt dit voor een risico waar de leden van deze subreddit gebruik van maakten. Het zorgde uiteindelijk voor een failliet hedge fonds en de ogen van veel beleggers werden geopend. 

De kleine belegger kan, als je maar met genoeg bent, de strijd aangaan met de grote partijen op Wall Street. Sindsdien delen de accounts van Wall Street Memes de leukste plaatjes over de grote financiële partijen in de Verenigde Staten. 

>>> Nu investeren in Wall Street Memes tokens <<< 

2. Launchpad.XYZ – Nieuw alles-in-een crypto trading platform

Launchpad XYZ is een nieuw crypto trading platform dat zich richt op de wereld van Web3. Met Web3 wordt het ‘nieuwe’ internet bedoeld waarbij steeds meer sprake is van decentralisatie en cryptocurrency een belangrijke rol zal spelen. 

Het platform pakt het anders aan dan veel andere crypto trading platforms. Zo wil het zoveel mogelijk applicaties in het ecosysteem inbouwen zodat je nooit meer verschillende platforms nodig hebt om je volgende crypto trade te doen. 

Zo gaat Launchpad XYZ niet alleen over een eigen trading terminal beschikken, maar komt het onder de naam ‘Trading Edge’ ook met een eigen overzichtswebsite waarop je alle Web3 crypto projecten kunt vinden. 

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!