Bitcoin ziet er voor het eerst bullish uit, aldus InvestAnswer

Een veelgevolgde crypto-strateeg heeft gezegd dat er voor het eerst in de geschiedenis van de crypto-koning Bitcoin (BTC) een bullish signaal is. De anonieme presentator van InvestAnswers vertelde namelijk aan zijn 444.000 YouTube-abonnees dat het beschikbare aanbod van BTC voor handel afneemt in aanloop naar een halveringsevenement.

Het beschikbare aanbod is een percentage van het circulerende aanbod dat niet wordt vastgehouden door HODLers, of investeerders die weinig geschiedenis hebben van het verkopen van de belangrijkste digitale activa. Het volgende halveringsevenement van Bitcoin, dat naar verwachting plaatsvindt in april volgend jaar, zal de hoeveelheid nieuwe BTC die aan miners wordt uitgegeven verminderen van 6,25 Bitcoin per blok naar 3,125 Bitcoin per blok. Het onderstaande werd hierover aangegeven:

“Het punt van deze grafiek hier, zoals je kunt zien, is het beschikbare hodler-aanbod als percentage van het totale aanbod, en de zwarte stippen geven de daadwerkelijke halveringscycli aan. Dit is de allereerste keer ooit in een halveringscyclus waarin het aanbod afneemt voordat we er zelfs in zitten, dames en heren. En dat is verdomd opwindend.”

Volgens de handelaar kan de afnemende voorraad een katalysator zijn voor een enorme bull run. Het volgende werd eraan toegevoegd:

“Deze afname van het aanbod zal waarschijnlijk leiden tot een enorme bull run in de toekomst. Ik weet niet of het deze bull run is waarin we ons momenteel bevinden of de volgende, maar hij komt eraan. Daar ben ik zeker van.

Dit komt omdat er elke dag meer vraag is naar Bitcoin en het aanbod opdroogt. En dat betekent dat de prijs stijgt. Dat betekent dat het tempo van de schaarste toeneemt.”

Hij zei ook dat verdere institutionele adoptie, waaronder de aanvraag van BlackRock voor een spot Bitcoin ETF, de vraag naar het activum zal vergroten en het aanbod verder zal doen slinken:

“En de instellingen zijn hier: BlackRock, Fidelity, Deutsche Bank, Crédit Agricole, Citadel, noem maar op. Ze komen allemaal en waarschijnlijk nog honderden anderen. En zelfs deze paar namen beheren een vermogen (AUM) van $27 biljoen.

En de marktkapitalisatie van Bitcoin is een half biljoen (dollar). Het is belachelijk. En slechts een klein deel van die half biljoen (dollar) aan marktkapitalisatie is te koop. Dus jullie kunnen de rekensom maken. Het is het mooiste macro- en economische experiment dat ik ooit heb gezien in mijn leven. En ik word elke dag enthousiast om naar de gegevens te kijken.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!