Bestselling-auteur deelt eenvoudige manier om te zien of we in een recessie zitten

Rich Dad Poor Dad-auteur Robert Kiyosaki heeft een zeer eenvoudige manier gedeeld om te bepalen of een economie in een recessie verkeert. “Er wordt veel gepraat over ‘Zijn we in een recessie of niet.’ Het antwoord is eenvoudig,” beweerde de beroemde auteur.

Rich Dad Poor Dad is een boek uit 1997, mede geschreven door Robert Kiyosaki en Sharon Lechter. Het heeft meer dan zes jaar op de bestsellerlijst van de New York Times gestaan. Er zijn meer dan 32 miljoen exemplaren van het boek verkocht in meer dan 51 talen en in meer dan 109 landen.

De eerstgenoemde auteur, Robert Kiyosaki, heeft onlangs uitgelegd hoe je kunt bepalen of de economie in een recessie verkeert. Hij tweette afgelopen donderdag:

“Er wordt veel gepraat over ‘Zijn we in een recessie of niet.’ Het antwoord is eenvoudig. Mijn rijke vader zei: ‘Als je buurman zijn baan verliest, verkeert de economie in een recessie. Verlies jij je baan, dan verkeert de economie in een depressie. KISS. Keep It Super Simple. Word een ondernemer. Heb nooit een baan nodig.'”

De beroemde auteur heeft meerdere keren gewaarschuwd voor een recessie. In januari zei hij: “We verkeren in een mondiale recessie,” en waarschuwde voor stijgende faillissementen, werkloosheid en dakloosheid. Kiyosaki heeft ook zijn zorgen geuit over een depressie. In februari voorspelde hij dat er een “grote crash” komt en dat een depressie mogelijk is.

De gerenommeerde auteur heeft mensen geadviseerd om goud, zilver en Bitcoin te kopen. Hij gelooft dat deze drie investeringen het beste zijn voor “instabiele tijden.” Vorige week benadrukte Kiyosaki dat er meer banken op het punt staan om te falen.

Veel mensen geloven dat de Amerikaanse economie afstevent op een recessie. Zo voorspelde econoom Steve Hanke onlangs een “lelijke” recessie en verwacht Peter Schiff een “massieve” recessie en een ernstige financiële crisis. Daarnaast claimde Mike McGlone, senior grondstoffenstrateeg bij Bloomberg Intelligence, in april dat de Amerikaanse economie afstevent op een “ernstige deflatoire recessie.”