Bitcoin zal beter presteren dan Tesla, volgens macro-investeerder

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op iets meer dan $30.000, wat een stijging is van ongeveer 8% in de afgelopen 24 uur. In de afgelopen week heeft de prijs van BTC een vergelijkbare prestatie geleverd met een winst van 12%.

Bitcoin’s correlatie met technologische aandelen

De sleutel tot het behalen van de volgende bull run van Bitcoin zou de correlatie met technologische aandelen kunnen zijn. De opkomende crypto-industrie beweegt sinds 2021 in tandem met deze sector.

Destijds bereikte de prijs van Bitcoin een nieuw recordhoogtepunt van ongeveer $69.000. De correlatie met technologieaandelen, gemeten aan de hand van de prestaties van de Nasdaq 100, is in de loop der tijd afgenomen en zou deze trend kunnen voortzetten.

Volgens voormalig hedgefondsmanager bij Goldman Sachs, Raoul Pal, zullen Bitcoin en crypto naar verwachting beter presteren dan technologieaandelen en “alle andere aandelen”.

Bitcoin zal beter presteren dan Tesla?

Momenteel zijn Tesla (TSLA) en andere technologieaandelen aan het stijgen en zullen waarschijnlijk nog meer winst zien. Op dit moment heeft TSLA een fantastische winst van 160% behaald. Pal gelooft echter dat de koningsmunt op korte termijn beter zal presteren, aangezien de cryptocurrency zijn “bullmarkt” verlengt.

Volgens Pal eindigde de bearmarkt voor BTC in oktober 2022, toen de liquiditeit in de financiële sector zijn dieptepunt bereikte. Zoals echter te zien is in de onderstaande grafiek, zijn de liquiditeit en financiële omstandigheden volgens Pal verbeterd. In het verleden volgden BTC en aandelen altijd een stijging wanneer de liquiditeit toenam.

De expert voegde eraan toe dat BTC in staat is om beter te presteren dan technologieaandelen, terwijl het zijn langetermijncorrelatie met deze financiële activa doorbreekt. Hij zei hierover het volgende:

“Ja, technologieaandelen zijn ZEER overkocht. Ja, ze zullen op een gegeven moment corrigeren. Ja, dit is een bullmarkt. Wanneer technologieaandelen corrigeren, zal crypto waarschijnlijk weer naar nieuwe hoogtepunten op het jaar exploderen. Welkom in het Exponentiële Tijdperk.”

Wat denken jullie? Gaat Bitcoin op korte termijn een grotere stijging dan 160% doormaken? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!