Bitcoin koers: Cruciaal weekeinde voor de boeg!

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

Dat het vanaf april dit jaar bergafwaarts is gegaan met de Bitcoin koers is duidelijk. Na een prachtige stijging vanaf de low van zo’n 100% is Bitcoin een fase van corrigeren ingeslagen. De vraag is nu of het slechts een correctie is of dat we met een heuse bearish trend reversal bezig zijn. De wekelijkse candle close van aankomende zondagnacht kan weleens voor meer duidelijkheid gaan zorgen. Hoe dat zit lees je in het artikel van vandaag!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Weekgrafiek

We praten er al het hele jaar over, $25.200 is hét key level van de markt. Zo lang we daarboven blijven sluiten is er weinig aan de hand, maar er overtuigend onder sluiten betekent dat we een serieus risico creëren, waarmee een beweging helemaal terug naar de lows een grote mogelijkheid is. Dan kunnen we dus gaan denken aan prijzen als $19.549, $17.600 en mogelijk zelfs de low op $15.400. Dat wil je dus voorkomen door deze zondag boven de $25.200 te sluiten. Hoe hoger hoe beter. Alles tot aan de wekelijkse candle close is voor mij deze week in principe ruis. Mocht Bitcoin de huidige storm overleven en we gaan een sterke bounce zien kan dat de start zijn van een nieuwe impuls naar nieuwe jaarlijkse hoogtepunten.

Daggrafiek

Er zijn twee mogelijkheden die een bullish scenario kunnen ondersteunen. Vanaf de huidige prijsregionen al sterkte gaan zien en de reclaim van de low op $25.351 maken. Of nog een leg omlaag maken en vanuit $23.896 de push omhoog gaan maken. Uiteindelijk heeft Bitcoin maar 1 doel en dat is voor de wekelijkse candle close van zondagnacht boven de $25.200 zien te komen. Mocht dat niet lukken speelt het bearishe scenario in mijn ogen uit en gaan we dus veel lager. Wees dus voorbereid!

Conclusie

Kortom, de Bitcoin koers ziet er vooralsnog erg zwak uit. Er is weinig koopbereidheid, mede door de dalende prijzen, maar ook vanwege o.a. de onzekerheid rondom regulering vanuit Amerika. We hebben flinke sterkte nodig willen we voorkomen dat we veel lagere prijzen gaan zien. $25.200 is het belangrijkste level om in de gaten te houden!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!