Crypto crasht nadat SEC cryptos als effecten aanmerkt in rechtszaak Binance – Welke coins bleven buiten schot en wat is nu de beste crypto investering?

LET OP! Dit is een betaald persbericht.

De Amerikaanse toezichthouder op effecten en exchanges (Securities and Exchange Commission) heeft de aanval geopend op de crypto markten. Na een langlopende rechtszaak met cryptomunt XRP gaat het nu ook achter exchanges in de Verenigde Staten aan. 

De commissie heeft alleen al deze week bekend gemaakt zaken te starten tegen Binance, de grootste exchange ter wereld, en Coinbase, de grootste exchange in de Verenigde Staten. 

Volgens de SEC hebben beide partijen financiële producten aangeboden gebaseerd op cryptomunten zonder dat ze daarvoor de juiste vergunningen hadden. Het gaat dus niet om het traden van cryptomunten zelf, maar afgeleiden van deze munten zoals derivaten. 

Met derivaten en andere afgeleiden van cryptomunten krijg je de mogelijkheid om hefboomeffecten af te sluiten en bepaalde short posities te plaatsen. Om dit soort producten aan te mogen bieden, moet een exchange daarvoor een vergunning hebben. 

Daarnaast speelt de vraag ook nog of cryptomunten op zich aangemerkt zouden moeten worden als effect. Dat lag ook ten grondslag aan de eerdere zaken die de SEC begon tegen Ripple, het bedrijf achter XRP. 

Het is nu duidelijk dat de SEC de aanval op de crypto markt echt heeft ingezet en deze zaken kunnen leiden tot een verder regulering van de markt in de Verenigde Staten. Die regulering kan bestaan uit strengere regels voor bedrijven als crypto exchanges waarbij ze een vergunning van de SEC nodig hebben. 

Voor crypto bedrijven in de Verenigde Staten betekent dit ook dat de SEC meer inzicht krijgt in hun bedrijfsvoering. De verwachting is daarom dat als de SEC deze stappen zet, er veel crypto bedrijven de VS verlaten en op zoek gaan naar een gunstiger vestigingsklimaat. 

Ook voor de crypto markt zelf lijken er grote gevolgen te zijn wanneer de SEC de overhand krijgt in deze zaken. Gezien het om zulke grote exchanges gaat, kreeg de markt al meteen een flinke tik te verwerken. 

Welke coins bleven buiten schot en wat is nu de beste crypto investering?

Bitcoin daalde tijdelijk terug naar een koers onder de $26.000,-, iets wat voor het laatste in maart van dit jaar gebeurde. Ook veel andere cryptomunten kregen het moeilijk met deze ontwikkelingen en raakten enkele procenten van hun waarde kwijt. 

Niet elke cryptomunt daalde direct na deze ontwikkelingen rondom Binance en Coinbase. Een aantal van deze uitzonderingen bespreken we in dit artikel zodat je weet wat de beste crypto investeringen zijn nu de druk op de markt hoog is. 

Hierbij horen veel nieuwe cryptomunten die alleen nog in een presale verkrijgbaar zijn. Je vindt onder deze top 5 beste crypto investeringen de analyses van deze munten zodat je zelf een correcte keuze kunt maken die past bij je portfolio.

  1. Wall Street Memes (WSM) – Gloednieuwe memecoin met grote community
  2. Launchpad XYZ (LPX) – Het meest complete crypto trading platform van 2023
  3. Ecoterra (ECOTERRA) – Is dit hét nieuwe duurzame crypto platform?
  4. yPredict (YPRED) – Zet AI aan het werk voor jou volgende crypto trade
  5. DeeLance (DLANCE) – Nieuw freelance platform met eigen cryptomunt

>>> Nu naar de Wall Street Memes Presale <<< 

Analyse van beste crypto investeringen

Voordat je een keuze maakt tussen deze mogelijke crypto investeringen is het belangrijk om te weten wat de techniek achter een cryptomunt is, welke plannen er in de roadmap vermeld staan en hoe de tokenomics, de verdeling van de tokens, in elkaar zit. 

1. Wall Street Memes (WSM) – Gloednieuwe memecoin met grote community

De crypto markt stond in 2023 voor een groot deel in het teken van de stijgingen van memecoin koersen. Zowel nieuwe als bestaande memecoins wisten een tijd lang hun waarde omhoog te krikken. 

Daarop zijn er meerdere nieuwere memecoins uitgebracht die met deze hype mee wouden liften en Wall Street Memes is één van de laatste toevoegingen. Deze nieuwe memecoin is echter wel bijzonder vanwege de enorme community die er al achter staat. 

De memecoin komt vanaf verschillende social media accounts onder dezelfde naam die ontstonden nadat de subreddit /r/WallStreetBets veel aan populariteit won. Deze social media accounts plaatsen grappige plaatjes over de traditionele financiële markten. 

Daarbij heeft het in totaal meer dan 1 miljoen volgers vergaard die allemaal op een manier interesse hebben in cryptocurrency of andere investeringen. Deze werden eerder al meegenomen in de NFT-collectie die onder de naam Wall Street Bulls werd uitgebracht. 

Dat de community hier meteen interesse in had bleek uit het feit dat de collectie binnen een uur uitverkocht was. Ook bij de presale van deze nieuwe memecoin gaat het verkopen al op een erg hoog tempo. 

In totaal is er voor zo’n $30 miljoen aan WSM tokens beschikbaar en er is nu al ongeveer $5 miljoen opgekocht in deze presale. Het tempo van de verkoop van de token ligt dus erg hoog en dat geeft goede hoop voor de toekomst van Wall Street Memes. 

Zolang de community achter de token blijft staan en zoveel mogelijk andere crypto traders bij het project wil betrekken, zal de vraag steeds hoger worden en daarmee ook de koers van de WSM token. 

Je koopt de Wall Street Memes tokens via de website van het project zelf en je betaalt op dit moment $0,0277. Deze prijs zal steeds verder verhoogd worden tot hij uiteindelijk bij de listing prijs aankomt. 

>>> Direct WSM Tokens kopen <<< 

2. Launchpad XYZ (LPX) – Het meest complete crypto trading platform van 2023

Launchpad XYZ is een nieuw crypto trading platform dat zich volledig richt op een zo compleet mogelijk platform te worden. Daarbij willen ze een combinatie zijn van websites als CoinMarketCap en een crypto exchange

Hiervoor bieden ze een eigen Trading Edge gedeelte waarbij je een overzicht krijgt van alle Web3 crypto projecten. Bij dit gedeelte van het platform hoort ook nog een nieuwsbrief die je ontvangt waarin de beste kansen in de markt doorgenomen worden. 

Ook vind je in het overzicht van de crypto projecten een score onder de noemer Launchpad Quotient (LQ). Met deze score krijg je nog sneller inzicht in de potentie van een bepaald crypto project en kun je alvast een eerste schifting maken. 

Met de informatie kun je meteen naar de trading terminal toe om daar aan de slag te gaan met je volgende crypto trade. Als je die liever doet via een decentrale exchange kan dat ook bij het platform van Launchpad XYZ. 

Het platform wordt verder uitgerust met een eigen NFT marktplaats, NFT Dex en de mogelijkheid om assets uit de echte wereld als crypto token aan te bieden. Denk hierbij aan investeringen als kunst, grondstoffen en nog veel meer.

Laten we een kunstwerk als voorbeeld gebruiken; met de fractionalised asset creation kan een kunstwerk in delen aangeboden worden op Launchpad.xyz. Zo kun je een stukje van het kunstwerk kopen als investering, iets wat in de echte wereld natuurlijk niet mogelijk is. 

Om gebruik te maken van het platform van Launchpad heb je de tokens nodig die bij dit project horen. Deze LPX tokens zijn via een presale verkrijgbaar op de website van Launchpad zelf. 

>>> Koop nu LPX Tokens in de Presale <<< 

3. Ecoterra (ECOTERRA) – Is dit hét nieuwe duurzame crypto platform?

Ecoterra is een nieuw duurzaam crypto project dat in korte tijd al miljoenen aan investeringen opgehaald heeft. Niet gek, want veel crypto traders proberen hun portfolio tegenwoordig uit te breiden met investeringen uit een meer duurzaam segment. 

Ten eerste komt Ecoterra met een Recycle-to-Earn applicatie. In deze applicatie scan je alle producten die je koopt met een verpakking die te recyclen is en kun je geld verdienen als deze verpakkingen op een juiste manier recyclet. 

Dat doe je bij een Ecoterra recycling machine waar je de app koppelt aan de machine en de verpakkingen weg kan gooien. Dit wordt vervolgens bijgehouden op je profiel en in de app krijg je ook ECOTERRA tokens hiervoor uitgekeerd. 

Naast dit mechanisme komt Ecoterra ook met een marktplaats waarop CO2-compensatie te verhandelen is, een marktplaats voor gereyclede materialen en een eigen impact profiel waarop van consumenten en bedrijven precies bijgehouden wordt welke impact zij hebben op de strijd tegen klimaatverandering en vervuiling. 

Door de vele initiatieven van Ecoterra moet het platform het meest complete duurzame platform worden waardoor het grote bedrijven bij zich aan kan sluiten. Ook met de marktplaats voor materialen die uit recycling gewonnen worden zijn te koop binnen Ecoterra met de eigen tokens of met USDT. 

De ECOTERRA token is zo op meerdere manieren te gebruiken binnen de app en dat komt zowel de vraag, als het trading volume van de tokens ten goede. Dat kan de prijs van de tokens vervolgens flink doen stijgen.

In de presale die op dit moment gaande is op de website van het project kun je de tokens alvast kopen voor $0,00925 terwijl de token tegen een prijs van $0,01 gelist zal worden bij één of meerdere exchanges. 

>>> Doe mee met de duurzame crypto presale van het jaar <<< 

4. yPredict (YPRED) – Zet AI aan het werk voor jou volgende crypto trade

Het gaat in de crypto wereld de afgelopen tijd ook veel over de ontwikkelingen rondom AI en wat deze techniek bij kan dragen aan de crypto markt. yPredict is een nieuw platform dat als één van de eerste crypto projecten AI volledig in haar techniek verwerkt heeft. 

Bij yPredict kun je de AI gebruiken om je te helpen bij het vinden van je volgende crypto trade die je vervolgens direct bij yPredict uit kan voeren. Zo zal de AI 24 uur per dag de markt afstruinen naar de beste kansen en je hier real-time trading signalen over geven. 

Verder helpt de AI met een live sentimentele analyse voor alle populaire cryptomunten en kun je technische analyses uit laten voeren. Ook kan de AI meer dan 25 patronen in crypto koersen ontdekken van munten die op je shortlist staan. 

De YPRED tokens zijn beschikbaar in de presale die op dit moment gaande is en het kan verstandig zijn om de tokens alvast binnen te halen. Niet alleen het voordelige tarief is hier een reden voor, maar ook de unieke beloningen die uitgedeeld worden bij de staking van YPRED is een reden om op tijd te investeren.

Je kunt met het staken van YPRED tokens een rente tot wel 45% per kwartaal verdienen. Dit komt omdat je niet alleen de standaard beloningen krijgt, maar yPredict met een uniek systeem komt waardoor je extra kunt profiteren. 

Van alle abonnementen die afgesloten worden gaat er namelijk 10% van de tokens naar de pool voor staking beloningen. De YPRED tokens draaien op de blockchain van Polygon en je kunt ze via de website van yPredict kopen door hier Ethereum, MATIC, BNB of USDT voor in te ruilen. 

>>> Koop alvast jouw YPRED tokens in <<< 

5. DeeLance (DLANCE) – Nieuw freelance platform met eigen cryptomunt

Tot slot kijken we nog naar een nieuw platform dat freelancers en opdrachtgevers samen wil brengen. De presale van DeeLance is een aantal weken geleden gelanceerd en heeft tot nu toe meer dan $1 miljoen opgehaald. 

Op het platform kunnen opdrachtgevers een opdracht plaatsen die vervolgens door freelancers opgeëist en voltooid kunnen worden. Daarnaast komt DeeLance met een NFT-marktplaats, Metaverse en platforms waarop ook werkzoekenden werk kunnen vinden. 

Doordat DeeLance volledig ontwikkeld is op de technologie van cryptocurrency en blockchain heeft het een aantal grote voordelen ten opzichte van concurrenten. Met deze technologie zijn opdrachten transparanter in te zien en verloopt het over het algemeen eerlijker. 

De betalingen op het platform gaan allemaal via de DLANCE token en doordat dit in smart contracts bepaald wordt, heb je geen problemen meer met opdrachtgevers die niet betalen.

Als eigenaar van DLANCE tokens heb je ook toegang tot extra kortingen op het platform, NFT Whitelists en toegang tot nieuwe functies. Daarnaast zal de prijs van de token stijgen zolang de token meer gebruikt wordt en er meer interesse is. 

Om alvast DLANCE tokens te kopen, ga je via de link hieronder naar de presale toe waar je Ethereum, Binance Coin of USDT in kan ruilen voor deze tokens. Op dit moment betaal je $0,038 terwijl de token gelist zal gaan worden tegen $0,057. 

>>> Ga nu naar de DeeLance Presale <<< 

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!