Gerucht: Gate.io staat op het randje van faillissement?

Cryptocurrency-beurs Gate.io wordt de laatste tijd geconfronteerd met geruchten over insolventie na de arrestatie van Multichain CEO Zhaojun en zorgen over de backing van de Multichain treasury met 30%. Deze geruchten hebben geleid tot een toename van opnames van de beurs, met alleen al in de afgelopen 24 uur een netto uitstroom van $131 miljoen. Ter vergelijking, de netto uitstroom van Gate.io in de afgelopen 7 dagen bedraagt $144,8 miljoen, volgens gegevens samengesteld door Nansen.

Gate.io ontkent geruchten

Ondanks deze geruchten heeft Gate.io betwist dat het insolvent is en de gebruikers gerustgesteld dat alle fondsen veilig zijn. De cryptocurrency-beurs heeft onlangs verklaard dat het geruchten over haar activiteiten en opnames wil aanpakken.

Gate.io heeft daarnaast gebruikers verzekerd dat haar activiteiten in orde zijn, opnames correct functioneren en er geen problemen zijn met geruchten over activiteiten of opnames.

Bovendien benadrukt Gate.io haar toewijding om gebruikers veilige, snelle en betrouwbare diensten voor virtuele activa te bieden en moedigt het gebruikers aan om voorzichtig te zijn met ongevraagde oproepen of berichten die beweren van Gate.io afkomstig te zijn.

De beurs heeft momenteel $2,4 miljard aan activa in bezit, waaronder 18% in Gate.io’s eigen token GT, 15% in Ethereum (ETH), 15% in Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies.

Ondanks deze geruststellingen laat de toename van opnames bij Gate.io zien welke impact geruchten en speculatie kunnen hebben op de cryptomarkt, vooral in tijden van onzekerheid. Gate.io heeft echter verklaard dat het geen directe verbinding heeft met Multichain en dat de arrestatie van Zhaojun geen invloed heeft op haar activiteiten. De beurs benadrukt ook dat alle fondsen in cold storage worden bewaard, wat een extra beveiligingslaag biedt voor gebruikersactiva.

Binance CEO adviseert gebruikers

Binance CEO CZ heeft investeerders onlangs geadviseerd om hun bezittingen veilig te stellen met het Secure Asset Fund for Users (SAFU), nadat hij een tweet van Multichain aanhaalde waarin meerdere problemen met hun protocol werden gemeld als gevolg van onvoorziene omstandigheden.

De tweet noemde een probleem met het scannen van het knooppuntnetwerk van Router5, wat van invloed was op de normale cross-chain service van enkele chains. Om de belangen van gebruikers te beschermen, werd de bijbehorende cross-chain service voor de betreffende chain opgeschort op de gebruikersinterface (UI). Dit probleem werd ook gemeld dat het zich een week eerder voordeed op Router2.

Het tijdstip van CZ’s advies aan SAFU en de gemelde problemen door Multichain hebben speculaties gewekt dat dit een vroegtijdige waarschuwing aan investeerders kan zijn over de mogelijke gevaren die gepaard gaan met Gate.io. Het is echter belangrijk op te merken dat CZ Gate.io niet expliciet noemt in zijn tweet en dat er geen directe verbinding is tussen Gate.io en Multichain.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!