Bitcoin koers kan met meer dan 80% stijgen als dit scenario zich uitspeelt, aldus analist

In een recent interview op de David Lin Report deelde de gerenommeerde crypto-analist Jason Pizzino zijn inzichten over de toekomst van de Bitcoin koers.

De analist voorspelt een aanzienlijke stijging voor de toonaangevende cryptocurrency en gelooft dat de prijs van Bitcoin met meer dan 75% kan stijgen zodra het een cruciale weerstandszone doorbreekt.

De optimistische voorspelling van de analist

Op dit moment staat de Bitcoin koers voor een formidabele uitdaging, aangezien het aanzienlijke weerstand ondervindt in het bereik van $28.000 tot $32.000. Pizzino benadrukt het belang van dit sleutelniveau en stelt dat een doorbraak voorbij deze weerstand een belangrijke rally voor het digitale activum kan ontketenen. Hij zei het volgende:

“Je zult minder bears en meer bulls gaan zien.”

Zijn voorspelling suggereert dat Bitcoin met bijna 80% kan stijgen ten opzichte van de huidige prijs als het succesvol de eerdergenoemde weerstandszone overwint. Een dergelijke doorbraak zou waarschijnlijk de marktsentiment veranderen, waarbij beren hun invloed verliezen en bullish sentiment onder investeerders de overhand krijgt.

De crypto-analist legt uit dat zodra Bitcoin dit kritieke niveau overwint, het negatieve sentiment dat verdere prijsdalingen en nieuwe cyclusdieptepunten voorspelt, zal verdwijnen. De aandacht van de markt zou zich dan verplaatsen naar het volgende doelniveau van $48.000, gevolgd door een mogelijke herhaling van de hoogste koersen ooit.

Veranderend sentiment en marktvooruitzichten

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $26.798, op beurzen zoals Bitget, wat het belang van het aanstaande weerstandsniveau benadrukt dat moet worden doorbroken om zijn volledige opwaartse potentieel te ontsluiten. Pizzino benadrukt het belang van een duurzame rally en pleit voor geleidelijke en incrementele prijsstijgingen in plaats van plotselinge en onhoudbare stijgingen.

De analist suggereert tot slot dat de stabiliteit en langetermijngroei van Bitcoin beter worden gediend door een trapsgewijs patroon van geleidelijke prijsbewegingen. Deze benadering bevordert stabiliteit op lagere prijsniveaus, in tegenstelling tot de onhoudbare FOMO-gedreven stijgingen die in eerdere marktcycli zijn waargenomen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!