Analisten waarschuwen voor crash op de aandelenmarkt

Pijn in de Amerikaanse bankensector zou volgens analisten van verschillende financiële instellingen een voorbode kunnen zijn van een aanzienlijke neergang op de bredere aandelenmarkt.

Volgens een rapport van Bloomberg denkt Jim Roppel, hedgefondsmanager bij Roppel Capital Management, dat aandelen in de Amerikaanse financiële sector “onheilspellende signalen” geven.

De financiële index van de S&P 500, die financiële aandelen in de S&P 500 volgt die in de GICS (Global Industry Classification Standard) staan, suggereert volgens Roppel een grote stap naar beneden voor de bredere sector.

Hij zegt dat de index handelt boven een ondersteuningsniveau van 2007, maar als het breekt, kan er een ramp volgen. De belegger zegt dat hij voornamelijk in contanten en defensieve activa zoals goud en goudmijnaandelen zit. Hij beschrijft het als volgt:

“Je kunt geen bullmarkt hebben als de bankaandelen dalen … Het is alsof een Olympische atleet betonblokken om zijn benen heeft.”

Scott Colyer, CEO van Advisors Asset Management, zei naar verluidt tevens dat hij vanwege de zwakke financiële positie pas een koper op de aandelenmarkt zal zijn na een aanzienlijke correctie. Hij zei het volgende:

“We moeten ervoor zorgen dat financiële gegevens de weg wijzen om de aandelenmarkt in een duurzame opwaartse trend te brengen – maar dat is niet wat er gebeurt … Raap geen stuivers en dubbeltjes op voor een stoomwals.”

Tot slot gaf voormalig Goldman Sachs-directeur en Real Vision-oprichter Raoul Pal ook aan dat de Federal Reserve waarschijnlijk gedwongen zal worden om haar renteverhogingen te onderbreken, gezien de situatie in de banksector. Hij beschreef het als volgt:

“De banken suggereren dat de Fed absoluut gek zou zijn om de rente weer te verhogen… Ze lopen op een heel strak koord… Voelt als een obligaties + crypto-moment dat aan het brouwen is … “

De waarschuwingen van de analisten komen na de ineenstorting van verschillende grote banken en de meer recente afranselingen in regionale bankaandelen, zoals PacWest Bancorp, Western Alliance Bancorporation, Metropolitan Bank Holding Corp en anderen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!