Waarschuwing: 66% van de SUI-tokens is in handen van market makers

Recente gegevens laten zien dat een aanzienlijk deel van de tokenvoorraad van SUI mogelijk uitverkocht is, waarbij market makers (MM’s) ongeveer 66% van de circulerende voorraad in handen hebben. Deze ontwikkeling heeft geleid tot bezorgdheid bij investeerders en handelaren over de mogelijke impact op de prijs- en marktdynamiek van de munt. In dit artikel zullen we de redenen achter deze situatie onderzoeken en wat dit zou kunnen betekenen voor de toekomst van de SUI-token.

SUI heeft naar verluidt ongeveer 4% van zijn totale aanbod toegewezen aan MM’s. Dit vertaalt zich in een extra 400 miljoen tokens die worden toegevoegd aan de circulerende voorraad. Sommige waarnemers beweren echter dat het werkelijke aantal toegewezen tokens dichter bij de 288 miljoen ligt, wat zou betekenen dat MM’s ongeveer 54% van het circulerende aanbod in handen hebben.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

De initiële openbare oplage van SUI-tokens bedraagt ​​ongeveer 200 miljoen als gevolg van de verwervingsschema’s die zijn geïmplementeerd door beurzen zoals OKX en Kucoin. Als gevolg hiervan is een groot deel van het circulerende aanbod in handen van MM’s, die hun bezit moeten verkopen om hun optieposities af te dekken.

Deze concentratie van SUI-tokens in de handen van MM’s heeft geleid tot bezorgdheid over de mogelijke impact op de prijs van het token en de marktdynamiek. Als een aanzienlijk percentage van het aanbod uitverkocht is, kan dit leiden tot een grotere prijsvolatiliteit en mogelijk een negatief effect hebben op de waarde van de token. Dit heeft sommige marktdeelnemers ertoe aangezet om voorzichtig te zijn bij het kopen van SUI.

De situatie met SUI benadrukt het belang van inzicht in tokentoewijzing en aanboddynamiek bij het evalueren van digitale activa. In dit geval kan het grote percentage tokens dat door MM’s wordt gehouden, potentiële risico’s met zich meebrengen voor investeerders en handelaren die blootstelling aan het SUI-token willen verkrijgen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!