Binance weerlegt beschuldigingen over links met de CCP

‘S Werelds grootste cryptocurrency-exchange, Binance, beweerde dat iemand ChatGPT had gebruikt om Changpeng Zhao (CEO van het bedrijf) als een functionaris van de Chinese Communistische Partij (CCP) te presenteren.

Sommige experts hebben gewaarschuwd dat de recente ontwikkelingen in het Artificial Intelligence (AI) veld een verstorend effect kunnen hebben op de journalistiek. Anderen waarschuwden dat ChatGPT kan worden ingezet om nepnieuws-verhalen en vervalst materiaal te maken om de mening van de brede samenleving te beheersen.

Eenvoudig feiten checken kan de waarheid aan het licht brengen Volgens recente berichtgeving heeft een niet-geïdentificeerd individu of een entiteit het populaire AI-programma ChatGPT gebruikt om CZ als lid van de Chinese Communistische Partij te schetsen. De speculatie ging verder en beweerde dat hij een sociaal-mediaplatform had ontwikkeld voor de China National Petroleum Corporation (een door de staat gerunde olie- en gasorganisatie en een van de grootste energiegroepen ter wereld).

Patrick Hillmann, CSO van Binance, zei dat hij de ChatGPT-query probeerde te repliceren, maar zonder succes. Hij stelde vragen als “Is Changpeng Zhao een communist?” en andere zinnen die verwijzen naar de petroleummaatschappij. Het programma wees een nep LinkedIn-pagina voor Zhao aan en een Forbes-webpagina uit 2018 die beweert dat hij enige banden had met de regerende partij in China.

Desalniettemin geeft het artikel momenteel een “niet gevonden” foutmelding weer en is het onbekend wanneer het mediabericht is gepubliceerd of dat het ooit heeft bestaan.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Binance, dat erop heeft aangedrongen dat de CEO geen connectie heeft met de Chinese overheid, beschreef Zhao’s vermeende rol in de staatsbedrijf voor energie als “belachelijk”. Het taalmodel suggereert dat hij deel uitmaakte van China National Petroleum Corporation toen hij op de middelbare school zat, voegde het bedrijf eraan toe. Hillman ga het volgende aan:

“Het is vooral triest om dit soort misinformatie te zien worden gedeeld door enkele mensen in machtsposities, terwijl het met zelfs de meest basale factchecks zou zijn ontmaskerd.”

Hoewel AI en ChatGPT snel verschillende sectoren hebben veroverd en de operaties van sommige bedrijven hebben vereenvoudigd, hebben verschillende experts gewaarschuwd voor de potentiële gevaren die dergelijke technologie met zich mee kan brengen.

Professor Charlie Beckett, een voormalig journalist bij BBC die momenteel een AI-programma leidt aan de London School of Economics, houdt vol dat de technologie moeilijk in het journalistieke veld kan worden geïmplementeerd. Hij denkt dat menselijke bewerking en fact-checking belangrijke kenmerken in het beroep moeten blijven:

“Voor redacties die het onethisch vinden om leugens te publiceren, is het moeilijk om het gebruik van een ChatGPT te implementeren zonder veel menselijke redactie en factchecking.”

Naast het feit dat hij wordt beschuldigd van lidmaatschap van de Chinese Communistische Partij, presenteerde een artikel van Bloomberg de CEO van Binance onlangs als een miljardair met een fortuin van meer dan $28 miljard. CZ weerlegde het rapport en verklaarde dat zijn nettowaarde nergens in de buurt komt van de genoemde cijfers. Hij gaf aan:

“Geen sprake van. Ik ben een kleine speler in een kleine (maar groeiende) industrie.”

Hij weerlegde ook de speculatie dat hij FTX, nu failliet, als concurrent zag (zoals het mediabedrijf beweerde). CZ zei dat hij altijd nieuwe beurzen verwelkomt die hun zaken op de juiste manier runnen in de crypto-industrie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!