Bitcoin koers stijgt vanwege angst voor een nieuwe Amerikaanse bankencrisis

De Bitcoin koers wist vandaag een flinke stijging te realiseren en een hoogtepunt van $29.971 te bereiken. De mogelijke reden achter de vrij plotselinge stijging is vanwege de angst voor een nieuwe Amerikaanse bankencrisis, gezien de aandelen van First Republic Bank met 50% kelderden.

Aandelen in de in San Francisco gevestigde First Republic Bank daalden woensdagochtend na een somber kwartaalrapport waarin het in maart hoger dan verwachte opnames van meer dan $100 miljard meldde, wat aanleiding gaf tot bezorgdheid over de solvabiliteit van de regionale geldschieter.

De Amerikaanse banksector heeft de afgelopen maanden met uitdagingen te maken gehad; in maart sloten toezichthouders Signature Bank, terwijl Silicon Valley Bank instortte wegens insolventie. De onzekerheid heeft het verhaal rond de waardepropositie van Bitcoin als een “veilige haven” nieuw leven ingeblazen.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Eerder deze maand vertelde Arthur Hayes, oprichter van BitMEX, dat crypto dient als een afdekking tegen risico’s van het traditionele banksysteem. buiten het traditionele banksysteem.” Hij ging verder met:

“Het maakt me niet uit of je kapitalist of communist bent. Iedereen heeft een hoop schulden gemaakt. We zijn het punt gepasseerd waarop die schulden nuttig worden. En daarom gaat iedereen een L nemen, tenzij ze wat crypto of wat goud krijgen – een hard activum dat buiten het traditionele banksysteem valt.”

Goud boekte, naast Bitcoin, ook positieve winsten met een stijging van 0,75% op woensdag, terwijl de dollarindex ten opzichte van andere grote wereldwijde valuta’s, DXY, met 0,31% daalde als gevolg van een wankelend vertrouwen in het Amerikaanse banksysteem.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!