Crypto AI Economie lijdt 730 miljoen dollar verlies

Minder dan twee maanden geleden had een verzameling van 74 genoteerde cryptocurrencies gericht op kunstmatige intelligentie (AI) een indrukwekkende waardering van $4 miljard. De afgelopen weken hebben echter een scherpe daling gezien in de winst van de crypto-AI-economie, met verliezen van $730 miljoen. De drie meest prominente AI-gedreven crypto-projecten hebben allemaal dubbelcijferige verliezen geleden, variërend van 10% tot 29,58%, tegen de Amerikaanse dollar in de afgelopen 30 dagen.

Interesse in de combinatie van crypto en AI is sterk afgenomen

Verschillende datapunten suggereren dat de interesse in en de waarde van crypto-AI-projecten is afgenomen. Wereldwijde zoekopdrachtentrends voor “crypto-ai” piekten begin februari 2023, met een score van 100 op Google Trends. Ondanks de stijging is de score in de afgelopen 90 dagen gedaald tot een dieptepunt van 22. Slovenië, Nederland, Cyprus, Libanon en Nigeria maken momenteel de top vijf landen uit die geïnteresseerd zijn in “crypto ai” zoekopdrachten.

Wereldwijde zoektrends volgens Google voor de term “crypto-ai”

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

In februari bereikte de collectieve crypto-AI-economie een mijlpaal van $4 miljard, gedreven door indrukwekkende winsten bij top AI-gerichte cryptocurrencies na een miljardeninvestering door Microsoft in Openai, de makers van Chatgpt. De sector heeft echter sindsdien aanzienlijke verliezen geleden. Huidige gegevens van cryptoslate.com geven aan dat $730 miljoen van de crypto-AI-token-economie is weggevaagd.

Het crypto-activum singularitynet (AGIX) verloor 29,58% in 30 dagen en 21,51% in de afgelopen week.

Het grootste crypto-AI-activum naar marktkapitalisatie, The Graph (GRT), heeft de afgelopen maand een verlies geleden van 10,71%. Het op één na grootste AI-gerichte crypto-activum, singularitynet (AGIX), heeft het slechter gedaan, met een daling van 29,58% in dezelfde periode. Fetch (FET), de op twee na grootste crypto-AI-token, heeft de afgelopen 30 dagen een daling van 14,36% gezien. Het grootste deel van deze verliezen deed zich voor tijdens de laatste zeven dagen van de handel, samenvallend met een algemene neergang op de bredere crypto-markt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!