Oprichter van CashApp doodgestoken in San Francisco

Bob Lee – de oprichter van Cash App en voormalig CTO van Block, dat op zijn beurt weer eigendom is van Jack Dorsey – is geïdentificeerd als het slachtoffer van een dodelijke steekpartij nabij het centrum van San Francisco.

Volgens een rapport stierf Lee, 43, nadat hij dinsdagochtend vroeg neergestoken werd in blok 400 van Main Street in SoMa. De politie zegt dat Lee ter plaatse medische hulp kreeg en vervolgens naar een ziekenhuis gebracht werd, waar hij helaas aan zijn verwondingen bezweek.

Er zijn tot nu toe geen arrestaties verricht, maar de autoriteiten blijven de zaak actief onderzoeken. De ambtenaren hebben er bij iedereen met informatie op aangedrongen om de SFPD 24-uurs tiplijn te bellen.

Een stortvloed aan eer- en steunbetuigingen stroomde binnen op social media waarin de directeur werd geprezen die sinds november 2021 de chief product officer van cryptocurrency MobileCoin was.

Jack Dorsey, oud-CEO van Twitter, kondigde ook de dood van Lee aan op het gedecentraliseerde social mediaplatform Nostr.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Ondertussen tweette Bill Barhydt, de CEO van crypto-portemonneebedrijf Abra, het volgende over het tragische nieuws:

“Ik heb net het verschrikkelijke nieuws gekregen dat onze vriend Bob Lee vandaag vroeg in SF is vermoord. Bob was een vader, de voormalige CTO van Square, waar hij Cash App & CTO van Mobile Coin creëerde. Hij was een genereus fatsoenlijk mens die het niet verdiende om gedood te worden.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!