Bitcoin maakt zich klaar voor volgende grote stijging. Gaan we voorbij $30.000?!

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Goedemiddag! Vandaag schrijven we weer een nieuw stukkie over ’s werelds duurste oranje munt. De Bitcoin koers bereikte wederom een nieuw jaarlijks hoogtepunt en tikte daarmee $29.197,2 op Bybit aan. Ongekend! Wie had dat gedacht, een aantal maanden geleden, toen we nog in $16.000 regionen aan het ronddobberen waren?! En ik ben er sterk van overtuigd dat de pret nog niet voorbij is. Ik kijk nog altijd verder omhoog zo lang ik geen signalen van zwakte zie. In deze analyse vertel ik je daar meer over. Lees snel verder!

Koop je Bitcoin (BTC) nu op de goedkoopste beurs van Nederland en trade je eerste €5.000 GRATIS!

Daggrafiek

Zoals in de content de afgelopen tijd vaker besproken, als Bitcoin echt bullish is geeft het bijna geen kansen om in te stappen en worden levels niet of nauwelijks teruggetest. Ik zie dus ook het liefst dat deze rally zo agressief mogelijk gaat doorzetten, zonder dat levels worden teruggetest. Mag Bitcoin $25.200-$24.300 terugtesten? Absoluut! Zie ik het graag gebeuren? Nee, liever niet. Ik heb in de grafiek de 3 signalen getekend die je goed in de gaten moet houden.

Groen is het bullishe scenario, waarbij we nu de lows hebben opgehaald en nu dus continuatie omhoog gaan zien. Dat is ook het scenario wat in mijn ogen het meest voor de hand ligt.

Oranje is het scenario waarbij we de eerste zwakte zien, waarbij het ophalen van de lows niet voldoende blijkt te zijn om verder omhoog te kunnen bewegen en waardoor een lokale breakdown ontstaat. Dit mag in principe gebeuren, maar wees dan vervolgens alert op de reactie die de key area op $25.200 gaat bieden. Als we zwakjes reageren of er gelijk doorheen zakken kan dat problemen voor de bulls veroorzaken.

Het rode scenario zou verreweg het meest beroerde scenario zijn voor de bulls, want dat zou een hele sterke indicatie zijn dat de bears het initiatief hebben overgenomen. Dan houd ik ook weer rekening met veel diepere prijstargets. Dat willen we dus niet zien!

Bron: TradingView

15-min-grafiek

Op de lagere tijdsframes zien we dat we de key high hebben opgehaald en vervolgens lokaal wat lows hebben gepakt. Ik denk dat de kans op een eventuele trade nu wel even weg is, dus het is nu wachten op de volgende kans. Wellicht als we hier iets van een lokale range gaan vormen kunnen we naar long scalps gaan zoeken, maar het is nog even de vraag of Bitcoin überhaupt die pullback gaat laten zien. Punt van interesse is $28.054, waarbij het fraai zou zijn als we ook in de fair value gap (blauw) lopen, op $27.960,4-$27.636,9. Mocht je in paniek raken vanwege de vele begrippen die voorbij komen, zie de grafiek voor wat ik wil zien. En join ook vooral eventjes onze gratis Telegram-community, via één van de linkjes in het artikel!

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, ik ben nog altijd zeer bullish op de Bitcoin koers en verwacht daarom ook hogere prijzen. Het kan zomaar eens zijn dat die gewilde terugtest van $25.200 niet gaat komen, althans voorlopig niet. Zoals altijd met crypto kan het tij snel keren, dus pin me er niet op vast! Maar zo lang we geen zwakte tonen blijf ik omhoog kijken op Bitcoin. Fijne dag gewenst!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!