Personeel van SVB UK ontvangt minimaal £15 miljoen aan bonussen, ondanks overname van HSBC

Silicon Valley Bank UK (SVB UK), de Britse tak van de in problemen verkerende bank, heeft naar verluidt miljoenen ponden aan bonussen toegekend aan personeel en bestuursleden, slechts enkele dagen nadat de instelling door HSBC gered werd voor een nominaal bedrag van £1.

Volgens niet nader genoemde bronnen die door Sky News worden aangehaald, heeft HSBC UK eerder deze week de bonusuitbetalingen ondertekend, met een totale pool van £15 miljoen tot £20 miljoen (ongeveer €17 miljoen en €22,6 miljoen). Insiders verklaarden dat de bonusbetalingen bedoeld waren om eerdere overeenkomsten na te komen en sleutelpersoneel te behouden.

Volgens het rapport bleef het op 18 maart onzeker hoeveel de CEO van Silicon Valley Bank UK (SVB UK), Erin Platts, en haar senior collega’s aan bonussen hadden ontvangen na de overname van de bank door HSBC UK op 13 maart.

Bovendien merkte een insider op dat deze betalingen een manier waren voor HSBC om vertrouwen te tonen in de talentenbasis van SVB UK. Ondanks de uitbetalingen merkte het rapport ook op dat de aandelen die in het bezit waren van senior executives en andere werknemers van SVB UK waardeloos waren geworden als gevolg van de gevaarlijke close call van de bank tot faillissement.

Na ongeveer 14 jaar actief te zijn geweest in het Verenigd Koninkrijk, maakte SVB UK eerder deze week op hun Twitter-account bekend dat ze dolblij waren nu deel uit te maken van de enorme HSBC-organisatie.

Dit komt in de nasleep van een aankondiging van de Bank of England (BoE), die verklaarde van plan te zijn de SVB-bank in het VK te sluiten. Daarnaast verklaarde de BoE dat het een “beperkte aanwezigheid” had en geen “kritieke functies” vervulde voor het financiële systeem in het Verenigd Koninkrijk.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!