Is social trading de sleutel om crypto naar massale acceptatie te leiden?

Wat is social trading?

Een crypto Social Trading platform werkt net als andere social media kanalen zoals Facebook of Twitter, in die zin dat mensen crypto-experts volgen om inspiratie op te doen en van hen te leren. Deze nieuwe trend is bijzonder aantrekkelijk omdat beide partijen baat bij hebben. Enerzijds kunnen nieuwkomers vertrouwen op succesverhalen van hun voorgangers om gemakkelijk deel te nemen aan de complexe handelswereld. Aan de andere kant kunnen doorgewinterde handelaren prikkels verdienen voor ondersteunende bijdragen aan de handelsgemeenschap.

Hoe verandert social trading het beleggerslandschap?

Vroeger was er een tijd waarin grote verschillen tussen de resultaten van particuliere en particuliere handelaren koud water kregen over de individuele interesse in handelen. Met internet begonnen dingen te veranderen, maar individuele verkopers zijn nog steeds in het nadeel door een gebrek aan kennis en waardevolle informatie. Social trading lijkt het antwoord te zijn op de onderliggende bedreigingen tot de cryptomarkt te verlagen.

Social trading maakt beleggen toegankelijker. Met sociale handel kunnen experts gemakkelijk delen en verklaren op een manier die de volgende is voor een breder publiek.

Het zorgt ook voor meer transparantie. Social trading democratiseert gegevens mede door elke transactie die door een professional wordt geïnitieerd, zijn volgers zullen waarschijnlijk voorspellen voor macro-economische trends, marktbewegingen en projectnieuws; alle informatie die voorheen alleen beschikbaar was voor grote spelers.

Een andere wijziging betreft de beoordeling van de onzekerheid van een project. Dankzij beoordelingen en commentaren van de gemeenschap over specifieke strategieën kan men het collectieve vertrouwen en dus de verdeeldheid in bepaalde activa van experts onderdrukken.

Ten slot zorgt voor sociale veiligheid op de markt. Over de algemeen dominante handelsplatforms die sociale handel aanbieden, de beurzen met verschillende functionele producten, een groot dagelijks volume en een gescheiden gebruikersbestand. Je krijgt dus toegang tot een hechte gemeenschap van handelaren. Op deze platformen worden praktische maatregelen genomen om de kwaliteit van het handelsadvies te behouden ter bescherming van de minder ervaren handelaren.

Wat is copy trading?

Eenvoudig gezegd is copy trading het proces van het kopiëren van de strategieën en transacties van een ervaren handelaar. Gebruikers die niet de tijd van de noodzakelijke ervaring hebben om een diepgaande technische analyse uit te voeren om hun strategieën of handelsalgoritmen na te leiden, kunnen hun toevlucht nemen tot de acties van andere handelaren en hun handelsportefeuille in de schaduw stellen om de kansen op winst transacties te vergroten. Gezien het feit dat de meeste professionele handelaren routinematig technische analyses uitvoeren, is het aanboren van hun ervaring een trefzekere manier om een uitgebreid overzicht van de marktsituatie en mogelijke prognoses over activaprijsbewegingen samen te stellen.

De gegeven aanpak zorgt niet alleen voor een snelle handelsroute, maar geeft alle nieuwe spelers ook een kant-en-klaar draaiboek om te volgen. De transparantie die samenhangt met copy trading gaat ook over het rendement van de geselecteerde handelaar, de handelsgeschiedenis, de toegepaste methoden en strategieën en de samenstelling van de portefeuille. Gecombineerd met een verscheidenheid aan handelshulpmiddelen zoals Maximum Investment, Stop Loss en Take Profit-opties, is copy trading ideaal voor zowel beginnende als ervaren handelaren die op zoek zijn naar manieren om hun handelsactiviteiten te vernietigen en te verbeteren.

Enkele van de belangrijkste beurzen bieden al een jaar diensten voor het verhandelen van ongeveer aan. Bitget was de eerste crypto-uitwisseling die functies voor het verhandelen van ondersteunende betrouwbaarheid. Het ondersteunt nu kopieerhandel op de spotmarkt, futuresmarkt en kopieer een strategie. Sinds de lancering van de functie voor het verhandelen van het verslaan van Bitget meer dan 80.000 elite-handelaren om hun strategieën te delen en meer dan 380.000 volgers om te kopiëren, is het grootste handelsplatform voor crypto-kopieën ontstaan.

Social trading en massale acceptatie van crypto

Uit een recent onderzoek van Triple-A bleek dat het aantal cryptogebruikers wereldwijd is gegenereerd van 101 miljoen in 2020 naar 320 miljoen in 2022, wat neerkomt op een stijging van 217%. Het is dan ook duidelijk dat crypto zeer in de belangstelling staat en in de nabije toekomst zal blijven groeien.

Er is nog een lange weg te gaan voordat er massale acceptatie is, vooral vanwege het gebrek aan kennis of afwijkende informatie in de sector. Social trading is een uitstekende manier om meer gebruikers aan te trekken, waardoor crypto-investeringen voor iedereen toegankelijk worden. Het geeft beginners de kans om te beginnen met handelen en diepgaand te leren zonder voorafgaande kennis van het veld. Het brengt ook mensen samen en helpt een positieve impact te creëren op financieel en sociaal gebied.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!