Bitcoin koers bevindt zich op een kritiek punt, aldus analist

Een populaire analist heeft onlangs op zijn Twitter een waarschuwing uitgevaardigd dat de Bitcoin koers zich op een kritiek punt bevindt en kan crashen als het er niet in slaagt om een belangrijk prijsniveau vast te houden.

De pseudonieme cryptocurrency-handelaar Cred vertelde zijn 548.200 volgers dat er een “do-or-die”-moment is aangebroken voor Bitcoin. Hij gaf aan dat als de koningsmunt de prijsklasse van $19.000 tot $20.000 niet kan houden, de munt kan dalen tot $16.000, een daling van meer dan 15% ten opzichte van de huidige waarde. Hij tweette:

“Enkele informele BTC-gedachten:

De markt ziet er ruw uit – bereik hoge afwijzing, grote inefficiënties onder ons.

$19.000 – $ 20.000 laatste en enige technische structuur als een do-or-die-punter.

Elke acceptatie daaronder zou jaarlijkse open / range lows in het spel brengen.

Meme de maandgrafiek zovaak je wilt, maar het is A+.”

Cred is niet de enige die bearish is

Door de huidige marktomstandigheden, is Cred niet de enige in de crypto-industrie die bang is voor een verdere daling van de Bitcoin koers. Zo voorspelt collega-analist Benjamin Cowen dat het nog zes maanden kan duren voordat Bitcoin weer bullish wordt en dat de prijs tot die tijd zal schommelen. Hij tweette het volgende:

“De tijd om macro bullish op crypto om te draaien is waarschijnlijk over ongeveer zes maanden. Tot die tijd zal waarschijnlijk bij veel mensen apathie optreden. Het is jouw taak om het grotere geheel niet uit het oog te verliezen, zelfs als het voelt alsof de cryptoverse om je heen crasht.

De analist waarschuwt echter dat de cryptomarkten grote verliezen kunnen opleveren voor zowel bears als bulls voordat een aanhoudende beweging naar boven begint. Hij vervolgde met:

“In 2023 krijgen we zowel de bears als de bulls gelijk. De bears kregen gelijk in januari en februari, waardoor de bulls een vals gevoel van veiligheid kregen. Als beide kanten voldoende correct zijn, dan en alleen dan kunnen we weer omhoog.”