Bitcoin kan dit jaar nog steeds zijn hoogste punt ooit evenaren, aldus analist

Een gerenommeerde cryptocurrency-analist, die nauwkeurig de grote cryptocrash van mei 2021 voorspelde, heeft onlangs op Twitter aangegeven dat de Bitcoin koers dit jaar nog steeds zijn hoogste punt ooit kan evenaren.

De pseudonieme analist Dave the Wave somde in zijn tweet vier redenen op waarom een ​​BTC-rally in 2023 tot zijn all-time high van $69.000 niet compleet van tafel is. Hij zei het volgende:

“Een stap om BTC dit jaar naar zijn eerdere hoogtepunten te duwen, is perfect haalbaar:

– Minder steile waardering
– Genoeg tijd, gelijk aan de achteruitgang
– Pas halverwege het logaritmische groeicurvekanaal
– We zijn al 25% van de weg”

De analist is gespecialiseerd in het gebruik van logaritmische groeicurven (LGC’s), die tot doel hebben de reële waarde van Bitcoin op de lange termijn in kaart te brengen gedurende cycli van volatiliteit naar boven en naar beneden.

Volgens de LGC van Dave the Wave bevindt BTC zich sinds juni 2022 in de “koopzone”. Hij merkte op dat het een goed voorteken is voor Bitcoin dat de prijs nu al meer dan acht maanden in de “koopzone” schommelt. Hij tweette:

“Misschien positief om de BTC-prijs gedurende een lange periode in de LGC-koopzone te zien…

Het ‘gemakkelijke’ geld zal worden verkregen door degenen die een positie opbouwen [indien niet al long], in plaats van degenen die proberen de kortetermijnvolatiliteit te verhandelen.

Dit brengt natuurlijk tijd met zich mee… en natuurlijk het LGC-model, dat, als het wordt aangehouden, altijd moet worden afgedekt.”

Hoewel veel investeerders bang zijn voor de huidige macro-omstandigheden en hun potentiële impact op de cryptomarkten, denkt Dave the Wave dat ze grotendeels irrelevant zijn voor technische analyse.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!