Dit is het must-hold-niveau voor Bitcoin, volgens analist

De veel gevolgde cryptocurrency-analist Justin Bennet heeft onlangs op Twitter benadrukt dat de Bitcoin koers een bepaald prijsniveau moet behouden om bullish te blijven. De analist identificeerde $23.000 als een must-hold-niveau. Hij tweette het volgende:

“Als BTC gaat stuiteren, moet het snel gebeuren. $23.000 is een must-hold-niveau voor de bulls.”

De handelaar keek ook naar de US Dollar Index (DXY), een maatstaf voor de sterkte van de Amerikaanse dollar ten opzichte van een mandje activa, in dit geval digitale activa. Over het algemeen betekent een sterkere DXY zwakkere activa en vice versa. Volgens Bennett test de DXY momenteel een nieuw, hoger niveau. Hij gaf het volgende aan:

“Er is nog steeds veel besluiteloosheid, maar de DXY heeft net 105 weerstand getest. Dat is de wekelijkse spil die ik gisteren noemde, en er is een dagelijkse spil op 105,60. Laten we eens kijken.”

Kijkend naar de traditionele aandelenindex, de S&P 500 (SPX), zei Bennett dat het geen verrassing is dat de DXY een hoger niveau test nu de SPX een samenloop van steun nadert. Hij merkte het onderstaande op:

“Het is geen verrassing dat dit gebeurt nu de SPX de 3.930 samenvloeiing van ondersteuning nadert. Wedden dat de volgende grote stap van risicovolle activa op dit gebied afhangt.

Tot slot legde de analist uit hoe de volgende grote stap voor risicovolle activa afhangt van de SPX in een vervolg. Hij sloot af met:

“Het is een eenvoudig over/onder-scenario. Over, en we zijn goed. Onder op de hogere tijdframes, en we zijn niet goed. Ga er niet vanuit dat je weet wat hier gaat gebeuren. Blinde aannames zijn wat mensen rekt.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!