Bitcoin koers vormt een uniek patroon

Volgens een recente analyse door de gerespecteerde CryptoQuant-bijdrager, Grizzly, lijkt de Bitcoin koers een patroon te hebben gevormd dat eerder te zien was in marktbodems, een patroon dat het potentieel heeft om een ​​stijgende trend op de lange termijn te voorspellen.

Door de 200-dagen voortschrijdend gemiddelde lijn (in blauw) en de gerealiseerde prijs (in oranje) toe te voegen aan de Bitcoin-grafiek voor de lange termijn, identificeerde Grizzly een patroon dat zou kunnen wijzen op de vorming van een bodem op de lange termijn.

Bron: CryptoQuant

De overlapping of kruising van het voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen van de top naar de gerealiseerde prijs is in voorgaande jaren waargenomen, met name in 2019, 2015 en 2012, waarna Bitcoin een langdurige stijgende trend onderging.

De huidige ontwikkeling duidt daarom op een potentieel mooie toekomst voor de leidende cryptocurrency. Het is echter belangrijk op te merken dat de macro-economische factoren die druk hebben uitgeoefend op risicovolle activamarkten in dit scenario niet over het hoofd mogen worden gezien.

Het valt nog te bezien of Bitcoin zich kan loskoppelen van activa zoals aandelen en zich tijdens inflatoire tijden als een betrouwbare waardeopslag kan gedragen. Alleen de tijd zal uitwijzen of de grootste cryptocurrency zijn opwaartse traject zal behouden.

Kijkend naar de prestaties van Bitcoin in de afgelopen zeven dagen (van 6 februari tot 12 februari), heeft de cryptocurrency gemengde resultaten opgeleverd. De marktkapitalisatie schommelde, met het huidige cijfer op $422 miljard.

Het momentum van Bitcoin, dat vorige maand op stoom kwam door de Amerikaanse aandelenmarkt, lijkt af te nemen. Ondanks de onzekerheden zorgt het unieke patroon dat door Grizzly wordt waargenomen voor wat optimisme over de korte termijn toekomst van de koningsmunt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!