Analist identificeert potentiële golden cross op Bitcoin koers

Een veel gevolgde cryptocurrency-analist heeft onlangs op zijn YouTube-kanaal aangegeven dat de Bitcoin koers zich mogelijk opmaakt voor explosieve prijsactie naar boven, te midden van de potentiële kruising van twee sleutelindicatoren.

De anonieme host van InvestAnswers vertelde zijn ruim 440.000 abonnees in een nieuwe video dat Bitcoin de komende dagen een zogenaamde golden cross kan laten zien. Hij zei het volgende, onder verwijzing van de onderstaande grafiek:

“Laten we eens kijken naar de golden cross… We bereiken hem waarschijnlijk binnen ongeveer zes dagen, misschien iets eerder, afhankelijk van het traject van Bitcoin-actie.

[Er ontstaat een gouden kruis] wanneer de groene lijn, een voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen, door de rode lijn gaat, een voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen.

In het verleden zijn de grote rally’s van Bitcoin, grote, grote rally’s allemaal begonnen met een golden cross”

De gastheer van InvestAnswers waarschuwde in zijn video echter ook dat er in het geval van Bitcoin minimaal 20% kans is dat een golden cross faalt. Hij gaf het onderstaande aan:

“Maar vergeet niet dat niet alle golden crosses tot een grote rally hebben geleid. Ik denk dat slechts ongeveer 72% – 80% van hen heeft. Maar Bitcoin heeft acht golden crosses gezien, waarvan er drie daarna grote bewegingen bevestigden.

Deze zijn februari 2012, oktober 2015 en mei 2020. Deze waren allemaal op het punt van pre-enscenering van ten minste een jaar tot 18 maanden durende bull run nu en de prijzen zijn minstens verdubbeld of gestegen met 350% of meer.

Nu daarentegen waren de golden crosses van juli 2014, 2015 en februari 2020 bull traps en ging de cryptocurrency daarna ten onder.”

Over de kans dat het komende golden cross wordt gevolgd door een rally, zei de analist:

“Op basis van dit gouden kruis voor Bitcoin dat over een paar dagen verschijnt, en de vorige grafiek, is er misschien een goede kans, meer dan 50% – ik zou zeggen minstens 60%, 65% kans dat dit zal leiden tot een goede rally.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!