Amerikaanse Senaatscommissie gaat op 14 februari de crypto-crash onderzoeken

De Amerikaanse Senaatscommissie voor Banken, Huisvesting en Stedelijke Zaken is klaar om de crypto-crash van vorig jaar op Valentijnsdag te onderzoeken.

De commissie heeft op 14 februari om 10.00 uur een hoorzitting gepland met de titel “Crypto Crash: Why Financial System Safeguards are Needed for Digital Assets”, volgens een aankondiging die vrijdag door commissievoorzitter Sherrod Brown (D-Ohio) werd vrijgegeven.

Tim Scott (R-South Carolina), het vooraanstaande Republikeinse lid van de bankcommissie, heeft deze week een verklaring vrijgegeven waarin de prioriteiten van de commissie voor de huidige wetgevende zitting van het congres worden uiteengezet. Scott gaf aan dat een van zijn topprioriteiten het ontwikkelen van een raamwerk voor digitale activa is. Hij zei het volgende:

“De afgelopen jaren hebben we een enorme groei gezien in de digitale activa-industrie, waaronder een toenemend aantal consumenten dat interactie heeft met cryptocurrencies. Verschillende spraakmakende mislukkingen resulteerden in verloren activa van consumenten, legden lacunes in de regelgeving bloot en brachten bezorgdheid over illegale financiering aan het licht. In de toekomst zou het Comité moeten werken aan het faciliteren van een tweeledig regelgevend kader.”

Brown heeft op zijn beurt de cryptocurrency-markt eerder een “gecompliceerde, ongereguleerde pot met geld” genoemd en voerde aan dat de problemen groter waren dan FTX zelf. Hij zei het volgende:

“Ik heb een groot deel van de afgelopen acht en een half jaar in deze baan doorgebracht als voorzitter van de Banking, Housing and Urban Affairs Committee, waarbij ik mijn collega’s opleidde en probeerde het publiek voor te lichten over crypto en de gevaren die het vormt voor onze veiligheid als een natie en de consumenten die erdoor worden misleid.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!