Autoriteiten nemen $700 miljoen in beslag van Sam Bankman-Fried

Uit onthutsende cijfers blijkt dat de Amerikaanse autoriteiten tot nu toe een verbazingwekkende $700 miljoen hebben teruggevorderd van bankrekeningen die in verband staan met de voormalig CEO van de onlangs ter ziele gegane cryptocurrency-beurs FTX, Sam Bankman-Fried, aldus een onlangs ingediend gerechtelijk document.

Op 20 januari diende de Amerikaanse federale aanklager Damian Williams een document in waarin wordt beweerd dat de Amerikaanse regering eigenaar is geworden van 55.273.469 aandelen van Robinhood Markets die in handen zijn van Emergent Fidelity Technologies en het moederbedrijf van Bankman-Fried. Op het moment van schrijven zijn deze aandelen $526,203,424 waard.

Daarnaast werd $20.746.713,67 afgenomen van twee ED&F Man Capital Markets-rekeningen en een ander aanzienlijk bedrag van $49.999.500 van een Farmington State Bank-rekening. Tot slot werd er meer dan negen miljoen dollar afgenomen van drie afzonderlijke Silvergate Bank rekeningen die eigendom waren van FTX’s Bahamaanse dochteronderneming.

Volgens een gerechtelijk dossier zijn de $692.240.559 aan activa die tussen 4 en 19 januari in beslag zijn genomen, naast alle fondsen op drie Binance.US accounts, onderworpen aan verbeurdverklaring vanwege de vermeende overtredingen van Bankman-Fried.

In december werd de oud-FTX CEO beschuldigd van het feit dat hij geld van klanten verkeerd had gebruikt. Nadat hij uit de gevangenis was vrijgelaten na het betalen van een borgsom van 250 miljoen dollar, zit hij nu zijn straf uit in het huis van zijn ouders in Palo Alto, Californië.