5 redenen om een VPN te gebruiken voor handelen in crypto

Het grootste voordeel van crypto is meteen ook de grootste valkuil. Je bent zelf namelijk de beheerder, waardoor er geen bank is die jou kan belemmeren of beschermen. Daarbij kun je je crypto ook niet in een oude sok onder je bed verstoppen, maar staat altijd alles online. Je doet er dus goed aan om jezelf zo goed mogelijk te beveiligen als je in crypto handelt. Hier vind je 5 redenen waarom je een VPN moet gebruiken.

1.      Je IP-adres verborgen houden

Zodra je op het internet iets doet, zijn er tal van partijen die kunnen zien wat jouw IP-adres is. Hierdoor is het voor een andere partij heel gemakkelijk om te achterhalen op welke locatie je je bevindt. In principe zou iemand met kwade bedoelingen precies kunnen achterhalen wat je adres is en dat is natuurlijk niet prettig. Als je een verbinding met een VPN-server maakt, wordt jouw dataverkeer omgeleid via een andere locatie. In plaats van jouw eigen IP-adres, krijgt de hacker dan het IP-adres van de server te zien. Op die manier is het dus zo goed als onmogelijk om te achterhalen waar op de wereld jij bent.

2.      De rest van je privacy waarborgen

Alle informatie die je online uitwisselt, kan zonder het gebruik van een VPN door iedereen worden onderschept en gelezen. Door een VPN te gebruiken, zorg je ervoor dat je informatie versleuteld wordt. Dit betekent dat alleen degenen met de sleutel de gegevens kunnen zien. In dit geval heb jij de sleutel en de plek waar de informatie terecht moet komen. Stel bijvoorbeeld dat je inlogt bij je wallet, dan gebruik je daarvoor een gebruikersnaam en een wachtwoord. Met een VPN zijn jij en je wallet de enige die deze informatie kunnen inzien. Iedereen die je datastroom onderschept en toch een stukje te pakken krijgt, ziet een onleesbaar bericht.

3.      Je informatie wordt niet bewaard

Internetproviders houden over het algemeen bij wat jij online allemaal uitvoert. Deze informatie wordt gebruikt om te bepalen op welke momenten er veel internetverkeer is, maar ze kunnen bijvoorbeeld ook websites blokkeren. Met een VPN ben je volledig anoniem en bij de juiste aanbieders heb je ook te maken met een no-log-policy. Jouw dataverkeer is dan volledig anoniem.

4.      Het is volledig legaal

Veel mensen denken dat je met een VPN ook kunt proberen om crypto in een ander land tegen een lagere prijs te kopen, maar die vlieger gaat helaas niet op. Je moet je aankoop namelijk altijd bevestigen met een ander middel, zoals een creditcard. Hierdoor is het gebruik van een VPN voor crypto wel volledig legaal, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

5.      Je snelheid wordt niet minder

Natuurlijk lever je altijd een heel klein beetje internetsnelheid in als je je dataverkeer laat omleiden via een server op een andere locatie. Met een goede aanbieder is dat echter zo beperkt, dat je zeker genoeg snelheid over hebt om je crypto te verhandelen.

Tot slot

Kort gezegd kun je er dus niet omheen om een VPN te gebruiken als je crypto aan het verhandelen bent. Je beschermt jezelf en je crypto tegen aanvallen van derden en daarbij ben je volledig legaal en anoniem. Zoek altijd naar een aanbieder die jou de juiste snelheden kan bieden.