Noord-Koreaanse hackgroep verplaatst $63,5 miljoen van Harmony Bridge-hack

Lazarus Group, de beruchte hackgroep die banden heeft met Noord-Korea, is begonnen met het overhevelen van geld van de Harmony Bridge-hack waar het vorig jaar verantwoordelijk voor was.

Volgens details gedeeld door ‘ZachXBT’ heeft de hackgroep ongeveer 41.000 ETH verplaatst ter waarde van ongeveer $63,5 miljoen via de crypto-mixer-app, Tornado Cash en Railgun, een privacy smart contract dat gebruikmaakt van Zero-knowledge proofs. Het geld werd later gestort op drie verschillende niet-gespecificeerde beurzen. In totaal werden meer dan 350 adressen gebruikt om deze transacties uit te voeren.

Eerder in juni werd de Horizon Bridge van de Harmony layer-1 blockchain aangevallen voor ongeveer $100 miljoen aan altcoins, waarvan de meeste later werden geruild met Ethereum (ETH) en vervolgens naar de Tornado Cash-mixer werden verplaatst.

Interessant genoeg vertegenwoordigt dit bedrag slechts een fractie van het totale bedrag dat de hackgroep alleen al in 2022 heeft verdiend met exploits. Bedenk dat de groep ook verantwoordelijk is voor de grootste exploit in de DeFi-ruimte. De groep hackte vorig jaar ook Axie Infinity’s Ronin Bridge voor meer dan $600 miljoen.

Volgens een eerder rapport heeft de Japanse nationale politie ook met de vinger gewezen naar de Lazarus Group omdat deze het brein is achter verschillende cyberaanvallen op dienstverleners op het gebied van cryptocurrencies.

De beruchte hackergroep remt zijn aanval op de crypto-industrie niet af, volgens cyberbeveiligingsbedrijf Kaspersky doet de groep zich nu voor als een durfkapitaalbedrijf BlueNoroff om met behulp van malware illegale activiteiten in de cryptomarkt uit te voeren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!