Huobi Korea gaat zich scheiden van moederbedrijf

Huobi Korea staat op het punt zich af te scheiden van zijn moederbedrijf te midden van interne herstructureringen en personeelsinkrimpingen, meldde het lokale mediakanaal News1 maandag. Volgens het rapport is de Koreaanse divisie van de belangrijkste cryptocurrency-beurs van plan om in de toekomst een zelfstandig bedrijf te runnen.

Als onderdeel van het proces zullen de belangrijkste belanghebbenden binnen het bedrijf onderhandelen over een aandelenovereenkomst. Huobi Global Founder Leon Lin, die momenteel ongeveer 72% van de Koreaanse dochteronderneming van het platform bezit, zal naar verluidt het eigendom verdelen tussen voorzitter Jo Guk-Bong en andere meerderheidsaandeelhouders, volgens het rapport van News1.

Lin richtte de cryptocurrency-beurs meer dan tien jaar geleden op, in 2013. Sindsdien is het platform uitgegroeid tot een autoriteit in het ecosysteem voor de handel in digitale activa. Volgens gegevens van CoinMarketCap behoort het platform tot de top 20 cryptocurrency-beurzen op basis van het dagelijkse handelsvolume.

Huobi-crisis

Deze belangrijke ontwikkeling komt net nadat Huobi zijn “bewijs van reserves” gepubliceerd heeft, waarin duidelijk werd dat deze werden ondersteund met een reserveratio van 101%. Dit gebeurde echter kort nadat er zorgen waren geuit over de solvabiliteit van het cryptobedrijf na de ineenstorting van FTX.

Justin Sun, CEO van Tron en adviseur bij Huobi, maakte echter onlangs bekend dat de beurs, net als andere handelsplatforms zoals Coinbase en Gemini, ongeveer 20% van zijn personeelsbestand zou gaan ontslaan.

Naast het verkleinen van de teamgrootte, heeft Huobi ook de betaalmethode voor lokale medewerkers geherstructureerd. Volgens een e-mail van het bedrijf ontvangen werknemers hun salaris in Tether’s USDT, de grootste stablecoin-valuta in crypto op het moment van schrijven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!