Crypto.com ontvangt licentie om crypto-diensten aan te bieden in Brazilië

De grootste exchange Crypto.com heeft aangekondigd op hun website dat ze een zogenoemde Payment Institution License (EMI) hebben ontvangen van de Centrale Bank in Brazilië. Hiermee is het mogelijk voor de exchange om digitale crypto currency services voort te zetten in het Latijns-Amerikaanse land. 

De EMI licentie die Crypto.com heeft ontvangen is vrijgegeven door Banco Brasil, de centrale bank van het land. Met deze licentie verstevigd de exchange haar positie in de markt. Brazilianen zijn al langere tijd positief gestemd omtrent cryptocurrencies, zo concludeert een rapport van Chainalysis uit 2022 dat het land wereldwijd op plek zeven staat op de Global Crypto Adoption Index (Crypto Adoptie Index). 

Crypto.com lijkt enthousiast gestemd over de huidige ontwikkeling en kijkt positief naar de toekomst. Zo licht Marcos Jarne verder toe, General Manager en hoofd van de legal afdeling bij de Latijns-Amerikaanse tak van Crypto.com: 

“Latijns-Amerika is een belangrijke motor achter de acceptatie van cryptovaluta en regelgevers spelen ook een sleutelrol om dit te bevorderen. Dit is een opwindende stap in onze reis in Brazilië en LATAM, en er komt nog veel meer aan.”

Crypto.com heeft ook te leiden onder FTX crash

Hoewel de huidige ontwikkelingen van Crypto.com in Brazilie positief gestemd zijn heeft de exchange ook moeten lijden onder de FTX crash. De FTX crash zorgt voor veel onzekerheid in de markt, zo is ook te zien in de koers van de hele cryptomarkt. Wat betreft Crypto.com zijn er vermoedens dat de exchange haar reserves niet helemaal op orde heeft en is er veel druk door exchange outflows in de hele industrie. 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!