De Nederlandsche bank zegt dat KuCoin “illegaal diensten aanbiedt”

De centrale bank van ons land, De Nederlandsche Bank (DNB), heeft een waarschuwing afgegeven aan investeerders die actief zijn op het internationale handelsplatform KuCoin, waarin staat dat de beurs opereert zonder wettelijke registratie.

In een aankondiging van 15 december zei de centrale bank dat MEK Global Limited, of MGL, die in Nederland zaken doet als KuCoin, niet in overeenstemming was met de anti-witwaspraktijken van het land, of AML, en de regels omtrent het bestrijden van terrorismefinanciering, of CFT. De Nederlandsche Bank voegde eraan toe dat het cryptobedrijf “illegaal diensten aanbiedt” en “illegaal bewaarportefeuilles aanbiedt” naar haar gebruikers. Het ging echter verder:

“Klanten van MGL zijn niet in overtreding. Dit kan echter het risico vergroten dat klanten betrokken raken bij witwassen of terrorismefinanciering.”

In 2021 uitte De Nederlandsche Bank soortgelijke beschuldigingen van illegale operaties voor Binance Holdings Limited en het risico van het overtreden van AML- en CFT-regelgeving. Het bedrijf Binance betaalde later een “administratieve boete” van 3,3 miljoen euro vanwege de overtredingen. Het is nog even de vraag of KuCoin een soortgelijke boete te wachten staat.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!