Argo Blockchain loopt risico op faillissement

Het Bitcoin (BTC) mining bedrijf Argo Blockchain heeft na haar aankondiging dat het bedrijf in financiële problemen zit het handelen in aandelen van het mining bedrijf stopgezet. 

Het mining bedrijf is duidelijk in de problemen na de aankondigingen van 12 december waarin het bedrijf uitlegt dat het een groot risico loopt om de komende maand aan operationele kosten niet te kunnen financieren.

Om het mogelijk te maken om de aankomende maand financieel te overleven is Argo Blockchain bezig met geavanceerde onderhandelingen om bepaalde bedrijfsmiddelen te verkopen. De firma heeft zelf aangegeven dat dit nodig is om een zogeheten Chapter 11 faillissement in de Verenigde Staten te voorkomen. Als gevolg van de noodlottige acties van het mining bedrijf is het handelen in aandelen op de London Stock Exchange en Nasdaq op 9 december stopgezet

Argo Blockchain geeft geen garantie op het vermijden van een faillissement 

Het mining bedrijf is hard bezig met het verkopen van bedrijfsmiddelen maar kan niet garanderen of een faillisiementsaanvraag voorkomen kan worden. Zo geeft het bedrijf zelf aan dat een Chapter 11 faillissementsaanvaag tot de mogelijkheden behoort. Het bedrijf zei het volgende:

“Het bedrijf (Argo Blockchain) heeft goede hoop dat het de transactie kan voltooien buiten een vrijwillige Chapter 11 faillissementsaanvraag in de Verenigde Staten, hoewel er geen garantie is dat het bedrijf een dergelijke aanvraag kan vermijden. Het bedrijf heeft de Britse Financial Conduct Authority verzocht de notering van zijn gewone aandelen te herstellen en dat zal naar verwachting zo snel mogelijk gebeuren.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!