Voormalig CEO van Twitter daagt Elon Musk uit om Twitter bestanden openbaar te maken

Voormalig Twitter-CEO Jack Dorsey heeft nieuwe eigenaar Elon Musk uitgedaagd om te stoppen met het creëren van sensatie rond de zogenoemde “Twitter Files” en in plaats daarvan alles openbaar te maken “zonder filter”.

Elon Musk, die het initiatief neemt om transparantie op Twitter te brengen, zei op 4 december dat de verborgen geheimen van welke rol Twitter daadwerkelijk speelde in het “Hunter Biden-verhaal” op Twitter zullen worden onthuld.

Jack Dorsey daagde vervolgens Musk op Twitter uit om alles vrij te geven zonder filter, zodat mensen zelf kunnen oordelen? Inclusief alle discussies rond huidige en toekomstige acties. In reactie tweette Musk het volgende:

“De belangrijkste gegevens waren verborgen (ook voor jou) en sommige zijn mogelijk verwijderd, maar alles wat we vinden zal worden vrijgegeven.”

Achtergrond informatie

Voorafgaand aan de opmerking had de mede-oprichter van Twitter gezwegen over de beweringen van Musk dat het social media platform de vrijheid van meningsuiting onterecht had onderdrukt door een verhaal uit de New York Post uit oktober 2020 te censureren over de vermeende banden van de toenmalige democratische presidentskandidaat Joe Biden met een Oekraïens energiebedrijf, die betalingen deed aan zijn zoon Hunter.

De eerste set Twitter-bestanden werd vrijgegeven nadat Musk de interne communicatie van Twitter met Taibbi had gedeeld. Uit de documenten bleek dat Twitter-functionarissen debatteerden over het al dan niet onderdrukken van het verhaal van de New York Post, waarvan de rapportage was gebaseerd op gegevens die waren hersteld van de persoonlijke laptop van Hunter Biden. Uiteindelijk werd besloten om het verhaal van het platform te verbannen vanwege bezorgdheid dat het mogelijk in strijd was met het beleid van Twitter inzake het publiceren van gehackt materiaal. Dit verbod werd binnen enkele dagen ongedaan gemaakt en Dorsey gaf toe dat het een vergissing was.