Kraken-CEO noemt Sam Bankman-Fried een fraudeur

Sinds de crash van FTX heeft de CEO van de grote crypto beurs Sam Bankman-Fried veel kritiek ontvangen. De CEO van de crypto exchange Kraken is duidelijk ook niet gezind over hoe Bankman-Fried zijn exchange heeft gerund, zo noemt hij Bankman-Fried een fraudeur.

De CEO van Kraken, Dave Ripley, is sterk in zijn mening over de acties van Sam Bankman-Fried als CEO van de onlangs gecrashte crypto exchange FTX. In een recent interview met Bloomberg noemt Ripley de CEO van de failliete exchange een fraudeur. Zo geeft de Kraken CEO aan dat hij informatie heeft van fraude binnen FTX. Ook geloofd Ripley dat de nevenschade die door de crash van FTX is aangericht nog niet voorbij is;

“Het is duidelijk dat er meer besmetting zal zijn door FTX. We hebben geen last van deze besmetting.”

Kraken niet zonder kleerscheuren

Hoewel Ripley meer besmetting verwacht in de crypto industrie geeft hij ook aan dat Krakens operatie niet besmet is door de FTX crash. Desondanks heeft de in de Verenigde Staten gebaseerde exchange personeel moeten ontslaan om om te gaan met de bear market. In totaal heeft Kraken 1100 medewerkers ontslagen, ongeveer 30% van het personeelsbestand bij het bedrijf.

Naast Kraken hebben andere exchanges ook te leiden onder de bear market. Voorbeelden zijn Crypto.com, ByBit, Gemini en Coinbase. Duidelijk is dat stuk voor stuk grote exchanges het moeilijk hebben en dat er mogelijk meer problemen in de toekomst verwacht kunnen worden. Desondanks lijkt Binance nog sterk in de schoenen te staan, zo kondigd de CEO Zhao aan de bear market te willen gebruiken om meer talen aan te nemen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!