Kleine investeerders kopen massaal Bitcoin na FTX crash

Kleinere Bitcoin (BTC) investeerders kopen massaal bitcoin na de FTX crash. Ten gevolge van de crash van de grote crypto exchange zag de algehele cryptomarkt een sterke koersdaling. Momenteel zien we tekenen van sterke accumulatie door kleinere Bitcoin investeerders. Na de crash van FTX, een van de grootste crypto exchange op dat moment, op 11 november vervolgde een sterke koersdaling in de gehele crypto industrie. Zo zag ook bitcoin een sterke prijsdaling en daalde in de afgelopen 30 dagen met 18.7%. De Bitcoin koers zakte zelfs even onder de $16.000 (bron; Coingecko). Desondanks deelde het Twitter account van Glassnode (een grote blockchain data platform) mee dat kleine bitcoin investeerders massaal aan het accumuleren zijn. In Figuur 1 is te zien hoe investeerders entiteiten met minder dan 1 BTC (ook wel Shrimp’s genoemd) sterk zijn toegenomen (oranje piek). Zo steeg het aantal Bitcoin dat de zogenoemde Shrimp’s in totaal bezitten van ongeveer 650.000 bitcoin naar ruim 1.2 miljoen bitcoin, een verdubbeling van het totaal aan bitcoin. Dit laat zien dat kleinere investeerders de prijscrash als een kans zien om relatief goedkoop bitcoin te accumuleren.

Wat betekent dit voor de koers van Bitcoin?

Hoewel kleinere bitcoin investeerders massaal bitcoin lijken te accumuleren is de prijs van bitcoin nog steeds relatief laag. Hoewel het accumuleren van bitcoin positief kan zijn voor de langere termijn koers van de coin, is er nog steeds veel onzekerheid in de markt en is het niet onwaarschijnlijk dat we nog meer volatiliteit gaan zien. Wel zien we dat de huidige prijzen een goede kans biedt voor kleinere investeerders om 1 BTC te bezitten.