El Salvador Lanceert een Nationale Bitcoin Administratie

Het Midden Amerikaanse land El Salvador kondigde op 25 november aan een nieuwe Nationale Bitcoin (BTC) Administratie te open in het land, genaamd de National Bitcoin Office (ONBTC). Het doel van deze nieuwe Bitcoin afdeling is om alle cryptocurrency projecten te overzien. 

De overheid van El Salvador en haar beruchte president Nayib Bukele zijn al ruim een jaar verder in de Bitcoin adoptie van het land. In het afgelopen jaar zag het Midden Amerikaanse land de koers van bitcoin sterk dalen, echter is El Salvador momenteel nieuwe ontwikkelingen aan het inzetten om de adoptie van cryptocurrencies in het land te versterken.

Met de nieuwe Bitcoin Administratie in het land wil Bukele ervoor zorgen dat alle cryptocurrency projecten in het land juist gemanaged worden. Opvallend is dat de afdeling zal functioneren als een gespecialiseerde eenheid met functionele en technische autonomiteit. Dit maakt het mogelijk voor de afdeling met grote vrijheid te werken en zelfs projecten met andere landen aan te gaan, zo licht Torres Legal El Salvador verder toe op LinkedIn:

“Het doel van de ONBTC is het ontwerpen, diagnosticeren, plannen, programmeren, coördineren, opvolgen, meten, analyseren en evalueren van plannen, programma’s en projecten met betrekking tot bitcoin voor de economische ontwikkeling van het land.”

El Savlador focust op hele cryptomarkt

Voorheen leek Bukele vooral te focussen op Bitcoin maar met de huidige ontwikkeling lijkt het tropische land steeds meer te focussen op de hele crypto industrie. Zo wil het land meer blockchain talent aantrekken binnen haar landgrenzen. Momenteel houdt het land nog steeds “alleen” bitcoin op haar balans, een totaal van 2381 BTC op dit moment.