Fundamenten blijven bullish, ondanks negatieve sentiment, aldus Raoul Pal

Macro-expert en voormalig Goldman Sachs-directeur Raoul Pal gaf in een nieuw interview aan dat hoewel het negatieve sentiment in de crypto-industrie ongekend hoog is, de fundamenten sterk blijven.

In een nieuw interview met mede-oprichter en presentator van Impact Theory Tom Bilyeu, zei Pal dat de negativiteit van investeerders hoger is dan hij ooit heeft gezien, ook tijdens de Grote Recessie en het uiteenspatten van de Dot.com-zeepbel. Hij gaf het volgende aan:

“Wat we hebben is piek freakout, omdat de aardbeving heeft plaatsgevonden en iedereen overgevoelig is. Ik heb in mijn carrière nog nooit zo’n sentiment gezien, zowel in crypto als op de aandelenmarkt. Het sentiment op Twitter is zo slecht. Ik heb een relatief bullish grafiek neergezet, slechts marginaal bullish, om te zeggen dat de NASDAQ misschien een grote recessie heeft ingeprijsd. Ik moet 100 opmerkingen van woede hebben gehad, hoe durf ik [dat] te suggereren?

Er is woede, wrok, angst op dit moment van een schaal die niet in 2008 was, niet in 2001. Ik heb nog nooit zoiets gezien.”

Maar Pal gaf vervolgens aan dat de crypto-ruimte optimistisch is over de toenemende acceptatie door institutionele beleggers, waarbij hij opmerkte dat big tech steeds meer verweven raakt met de crypto-industrie:

“Is er iets veranderd in de cryptomarkt? Niets? Wordt de technologie gebruikt? Heeft Solana zojuist ingestemd met het gebruik van hun blockchain met Meta voor NFT’s (niet-fungibele tokens)? Ja. Werkt Google samen met Solana? Ja. Is DeFi (gedecentraliseerde financiering) mislukt? Nee. Werkt het idee van een gedecentraliseerd financieel systeem? Ja. Worden cryptocurrencies uitgewisseld in een waardesysteem op internet? Ja. Groeit het aantal mensen in dat ecosysteem? Niet veel, want het is gestabiliseerd.

Maar als je kijkt naar de afgelopen cyclus, dus de piek van 2017 tot het dieptepunt in 2019, dan zijn we zo’n 80% van de actieve wallet-adressen kwijtgeraakt. Als ik er nu naar kijk, zijn we zo’n 30% kwijtgeraakt omdat de adoptie blijft stijgen.”

Pal zei dat investeerders een langetermijnbenadering van crypto-investeringen moeten volgen, kopen tijdens paniekdips en hun activa vasthouden om de winst in de toekomst te zien. Hij vervolgde met:

“Het is dus echt een psychologisch spel. En het is een langetermijnspel. We zijn niet betrokken omdat we geld kunnen verdienen over een periode van een jaar of twee jaar. We zeggen, luister, de weddenschap hier is als je volhoudt en als je onderaan de paniekcyclus toevoegt en gewoon blijft vasthouden en geen hefboomwerking gebruikt en gewoon verstandig bent over wat je doet en niet doet blijf elke dag de markt controleren, de kans [is] dat je aan het einde van het decennium binnenkomt en je toekomstige zelf hebt gemanifesteerd op een manier die waarschijnlijk vrij onverwacht is.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!